• Головна
  • Новини
  • Сотні травмованих: Львів провалив перше ж випробування ожеледдю

24.11.2019, 09:22

Сотні травмованих: Львів провалив перше ж випробування ожеледдю

23 листопада за мінусової температури на місто впав дощ.

Усе покрилося тонким шаром криги, на дорогах десятки ДТП, у лікарнях –сотні травмованих. Понад 50 аварій і майже 300 травмованих пішоходів – і це лише попередні цифри, -  розповіла «Телевізійна служба новин» каналу «1+1» .

Ожеледиця на Львівщині паралізувала автомобільний і авіаційний рух, а ранковий дощ за мінусової температури в одну мить скував кригою дороги і тротуари. Дорогу-ковзанку автомобілі об’їздять узбіччям – такі кадри вранці знімали та викладали у соцмережі львів’яни.

Швидкість машин, які їдуть на аварійках, не перевищує 20 кілометрів за годину. Згодом приватний і громадський транспорт взагалі зупиняється. Шляхи заблоковані – аварія за аварією. Деякі машини зносить з дороги, а копи, які оформляють ДТП, падають на асфальт.

Ковзають і пішоходи – травмпункти переповнені. Черги з жертв ранкової ожеледиці стоять на рентген і до травматологів. Забої, переломи, розтягнуті зв’язки – лише за півдня в одному з травмпунктів прийняли 80 пацієнтів.

Щоб прийняти всіх пацієнтів, медики викликали додатковий персонал. «В основному, кінцівки верхні і перелом плечових кісток. Ожеледиця не розбирає – є старші люди, є і молоді», – коментує ситуацію завідувач міського травмпункту №1 Олександр Рудковський.

Дощ почав падати о 6:00 ранку і при -2 миттєво утворився тонкий шар льоду. У мерії кажуть, що одразу кинулися долати наслідки негоди, залучили майже дві тисячі двірників і три десятки одиниць техніки. Передбачити ожеледицю, запевняють, не могли.

Заступник міського голови Львова Ірина Маруняк запевняє: «Якихось попереджень управління надзвичайних ситуацій області у нас не було, тому ми користувалися даними, які є в інтернеті. В інтернеті таких даних, що будуть якісь такі опади, чи буде дощ, не було. Тому коли вже побачили, що падає дощ, оперативно відреагували»,.

Від ранку і майже до полудня не працював львівський аеропорт. Через ожеледицю літак викотився за межі злітної суги, і це стало причиною затримки рейсів. На летовищі зібралися сотні пасажирів, вони обурені і розгублені.

Пасажирів, які мали летіти на Краків, садять у автобус і везуть на кордон, інших селять у готелі та міняють квитки на інший день. Людей, літак яких вранці заблокував злітно-посадкову смугу, відправили до столиці увечері, рейси на Краків і Стамбул пересли на неділю.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: