• Головна
  • Новини
  • Рятувальники допомогли двом туристам в горах, які не могли рухатися далі через негоду

20.09.2022, 10:34

Рятувальники допомогли двом туристам в горах, які не могли рухатися далі через негоду

Рятувальники Івано-Франківської та Закарпатської областей допомогли двом туристам в горах. Вони приїхали з Києва.

Про це повідомили у Державній службі з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області.

Інцидент трапився напередодні, 19 вересня. До рятувальників зателефонував 22-річний турист, житель міста Київ, який з 20-річною дівчиною проходили маршрут Чорногірським хребтом від озера Бребенескул Закарпатської області в напрямку до гори Дземброня. Хлопець повідомив, що вони не можуть самостійно продовжити рух та потребують допомоги рятувальників через складні погодні умови, а саме сильний вітер, обмежену видимість, низьку температуру.

Туристи здійснювали прохід Чорногірським хребтом від урочища Заросляк до села Дземброня, через г. Шпиці, озеро Несамовите, озеро Бербенескул, г. Гутин Томнатик, г. Менчул.

Для надання допомоги туристам, одразу залучили пошуково-рятувальне відділення Явірник, що базується на горі Піп Іван, та рахівських гірських рятувальників.

"Рятувальники пошуково-рятувального відділення Явірник знайшли постраждалих, зігріли їх та супроводили до озера Бребенескул Закарпатської області, де зустрілися з закарпатськими рятувальниками та спільно з постраждалими на снігоболотоході "БОГУН" вирушили назустріч автомобілю швидкої медичної допомоги. В селі Богдан Закарпатської області рятувальники передали постраждалих медикам. Від подальшої госпіталізації туристи відмовилися", – розповіли в ДСНС.

Додамо, через негоду туристів просять утриматися від мандрівок.

"За прогнозами така погода  до неділі. Тому варто утриматись від виходів у верхи, видимість обмежена, а снігу місцями вище коліна", – повідомив начальник Явірницького пошуково-рятувального відділення управління ДСНС в Івано-Франківській області Василь Фіцак.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    На кордоні з Угорщиною затримали мікроавтобус, у якому 17 чоловіків

    Коментар

    Блоги

    Василь Чорний

    Громади Волині в умовах воєнного стану

    Мирослав Дністрянський

    ПРО МОВУ НАУКИ Й УКРАЇНСЬКІ НАУКОВІ ВИДАННЯ

    Василь Чорний

    Студентам Львівського та Чернівецького університетів розповіли про роботу присяжних

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: