• Головна
  • Новини
  • Сонцестояння у Стоунхенджі 21 червня покажуть у прямому ефірі

18.05.2020, 14:06

Сонцестояння у Стоунхенджі 21 червня покажуть у прямому ефірі

Цьогоріч через заборону масових заходів у Великобританії свято літнього сонцестояння у Стоунхенджі проведуть онлайн. Дивитися трансляцію можна у ніч на 21 червня.

Про це повідомляє Громадське радіо з посиланням на English Heritage — організація, яка відповідає за збереження пам’ятки.

«Задля безпеки та добробуту кожного нам довелося скасувати святкування цьогорічного літнього сонцестояння у Стоунхенджі. Ми знаємо, наскільки особливою є ця подія для багатьох із вас, тому будемо транслювати його безкоштовно в інтернеті», — йдеться у повідомленні.

У дні літнього та зимового сонцестояння у Стоунхенджі збирається понад 10 тисяч людей. Це рідкісна можливість підійти до пам’ятки так близько — у звичайні дні вона оточена подвійною огорожею.

Стоунхендж є однією з найпопулярніших туристичних пам’яток Великої Британії та одним із найзагадковіших пам’ятників старовини у світі. Складається із 82 п’ятитонних мегалітів, 30 кам’яних блоків, вагою по 25 т і 5 трилітів, вага яких сягає 50 т. Кам’яні блоки утворюють арки, які, як уважають дослідники, показували сторони світу.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: