26.03.2019, 21:20

Соціальні мережі відкривають поетам нові можливості

Через соціальні мережі людство сьогодні сприймає безліч інформації. Це як новини про те, що відбувається у світі, так і пропозиції купи/продай. А також – віршовані рядки. Саме завдяки соціальним мережам літератори мають можливість бути близькими до читачів.

Про соціальні мережі у житті поетів ми розпитали у Галини Британ – авторки відомої збірки «Бути людиною».

- У мережі Facebook ви чи не щодня вражаєте новою поезією. Це вірші вже опублікованих збірок?

 Іноді це вірші з опублікованих збірок, іноді ті, які тільки народжуються - з часом ввійдуть у нову збірку. Це мої відчуття, радощі, болі, я майже не використовую літературних героїв, здебільшого вся моя поезія - те, чим живу і що відчуваю…

- У ХХІ столітті, коли інтернет охопив все, літературне слово має популярність?

Так, літературне слово завжди має популярність, мабуть, зараз з епохою інтернету воно моє ще більшу популярність. Навіть, якщо воно в електронному вигляді, але люди читають, поширюють, пишуть коментарі і в особисті повідомлення… Коли людина не може придбати збірку, бо далеко, за кордоном чи через фінансові труднощі, то у ФБ вона завжди безкоштовно може почитати поезії і твори автора, якого любить. Слово допомагає людям, підтримує, надихає і це прекрасно!

- Чого частіше хочуть люди - інтимної лірики чи дитячої поезії?

Навіть не можу однозначно відповісти на це запитання. Ви навели два жанри, які найзатребуваніші зараз. І дитячу поезію, і інтимну лірику найбільше зараз читають.

- Соціальні мережі допомагають сучасним поетам нести слово до людей? Наскільки їхня участь допомагає?

Ой ще й як допомагають. Будь – яка людина може зайти на сторіночку автора і почитати поезію, написати коментар, і отримати відповідь від автора. Це дуже важливо, я завжди спілкуюсь з кожним з моїх читачів, хоч іноді це вимагає досить багато часу, бо їх, на щастя, багато, але я стараюсь нікого не обділити увагою. Також я наважилась видати першу книгу тільки після року публікування творів у ФБ та на ютубі. Побачивши реакцію людей на свою творчість, я зрозуміла, що вона затребувана і знаходить відгук у серцях і душах людей. Це було поштовхом до видання першої збірки, а потім другої. А також коли вже були видані книги, то розходяться вони по всій Україні також за допомогою сили ФБ. Люди пишуть нам повідомленням адресу, а ми з чоловіком надсилаємо їм книги новою поштою, звісно з автографом і побажанням для кожної Людини.

- Які творчі плани надалі? Бо весна - час пробудження і народження.

Планів багато, але все в Руках Божих. Поезій вже знову назбиралось досить багато, на нову книгу, а також маю дитячу книгу до видачі, християнську і ще декілька сюрпризів, які б не хотіла озвучувати, всьому свій час.

Довідка:

Галина Британ (Вітів) народилася 12.11.1982 року в селі Стрілки, Старо – самбірського району, Львівської області. В 1999 році закінчила Стрілківську середню школу. В цьому ж році вступила в Самбірський педагогічний коледж імені Івана Филипчака, закінчила коледж в 2003 році, отримавши спеціальність вчитель молодших класів та іноземної мови. З 2003 по 2007 рік працювала керівником гуртка образотворчого мистецтва « Світанок» в Львівському БДЮТ.

Писати вірші почала з 6 років. Просто говорила віршами. Друкувалась у дитячих журналах «Тарасик», «Колобочок», в збірках дитячих казок, має свій канал на ютубі «Торкаючись сердець» де читає свою поезію під музичний супровід і фото ряд.

15.11.2017 року вийшла друком перша збірка її поезій «Бути людиною». У збірці 80 поезій і поема пам’яті Георгія Тороповського «Нескорений»

Книга видана за фінансової підтримки української діаспори у місті Веллінгтон у Новій Зеландії.

06.11. 2018 року вийшла друком друга збірка її поезій «Без обгортки». У збірці 180 поезій.

Зайняла перше місце в літературному конкурсі «Відродження поезії 2018» в номінації «Скрижалі душі» поезії.


 

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: