16.03.2019, 17:45

«Невпіймана вітрами» - книга поезій про жіночу душу

У соціальних мережах останніми місяцями все частіше можна натрапити на вірші львівської авторки Христина Кравчишин.

Саме завдяки Фейсбуку про талант жінки дізналося немале коло читачів. А збірка її віршів «Невпіймана вітрами» подорожує світом – поетеса чи не щодня отримує відгуки з різних кінців світу, де її читають. «Впіймали» Христину на відверту розмову на кілька хвилин і ми, щоб розпитати більше про сучасну поезію.

Книга поезій “Невпіймана вітрами” - про що вона і для кого?

Про жіночу душу, наповнену і щастям, і радістю, і коханням, і смутком, і сльозами. Про людські та сімейні цінності: любов до Бога, батьків, чоловіка та дітей. Про красу світу, у якому ми живемо. Книга дихає тим, чим наповнена Жінка. А її внутрішній світ надзвичайно багатогранний.
Книга для тих, хто прагне казки, тепла і світла. Я дуже хотіла, щоб ця книга вийшла сонячною. І мені це вдалося. Слова подяки за поезію, яка поміщена у ній, я отримую від широкого кола читачів. Серед поціновувачів моєї творчості є і жінки, і чоловіки різного віку. Це надзвичайно приємно.

Чому саме така назва?

23 червня 2017 року я виставила у Facebook поезію “Спіймай мене, таку невпійману вітрами”, присвячену ще не знайомій мені на той час дівчині -Розі Тумановій, на фото якої я побачила вітер. І наша львівська поетеса Валентина Матвіїв прокоментувала цей пост наступними словами: “Невпіймана вітрами. Заворожуюче красиво. От Вам і назва поетичної збірки”. За наступні півтора роки ця назва стала мені дуже близька. А тепер ще й направду так пасує цій книзі.

Як довго працювали над збіркою?

Неповних 3 місяці. Хоча з цією ідеєю я ходила набагато довше. Але це були насичені у робочому плані 3 місяці. Особливо активно працювала моя художниця, дивовижна Жінка – Оксана Мазур. У книзі 17 ілюстрацій. Я у захопленні від того, як їй вдалося ніжно і вишукано відчути те, що я вклала у ті слова. Обкладинка теж її. Ця тендітна та елегантна жінка, що на ній зображена, нагадує мені мене.

Мандрівна поезія – це як? Де вже побувала збірка?

Мандрівна поезія – це поезія, у якої є крила. Кожного разу, коли виставляю свої вірші у FB, я не лише дозволяю доторкнутися до струн своєї душі, я вірю і знаю, бо не один раз у цьому переконувалася, що хтось обов’язково знайде у тих словах себе. Саме дякуючи мережі Facebook та людям, які мене оточують, ця поезія летить далеко-далеко. А тепер дякуючи книзі, я вже знаю, де саме вона побувала точно - Іспанія (Валенсія), Естонія (Таллінн), Італія (м.Оррія, м.Формія, м. Сарно, м.Кассаль Веліно, селище Аччаролі ), США (Нью-Йорк, Денвер), Австрія (Відень), В’єтнам (бухта Ха Лонг). Щаслива така. Створила собі альбом “ Мандри “Невпійманої вітрами”. Радію, що люди активно підтримують мій флешмоб #ЗаберітьНевпіймануВітрамиНаКрайСвіту. Там такі красиві світлини… ммм. Милуюся.

Що людина повинна усвідомити, прочитавши вірші?

А те, що Жінка по вінця наповнена любов’ю, любов’ю до всього, що її оточує. Що тільки у справжньому коханні, поруч із надійним та люблячим чоловіком жінка красива, щаслива і окрилена. Що діти – це найцінніший Божий Дар. Що найкращий час у нашому житті – це час, коли ми маємо здорових батьків та маленьких дітей. Що світ навколо нас прекрасний. Тільки треба побачити його красу.
Мені б хотілося навчити усіх і кожного ловити ті щасливі миті та насолоджуватися ними.

Яка збірка наступна?

Дитяча. Працюємо.

Довідка: Христина Кравчишин - львів’янка, мати двох дітей. За освітою – юрист, працює в Управлінні соціального захисту Департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради на посаді спеціаліста І категорії – юрисконсульта. Втім зараз перебуває у декретній відпустці. Де і шукає своє місце під поетичним сонцем.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    На кордоні з Угорщиною затримали мікроавтобус, у якому 17 чоловіків

    Коментар

    Блоги

    Василь Чорний

    Громади Волині в умовах воєнного стану

    Мирослав Дністрянський

    ПРО МОВУ НАУКИ Й УКРАЇНСЬКІ НАУКОВІ ВИДАННЯ

    Василь Чорний

    Студентам Львівського та Чернівецького університетів розповіли про роботу присяжних

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: