• Головна
  • Новини
  • Санкції проти Ірану США посилять авіаносцем з бомбардувальниками

06.05.2019, 08:41

Санкції проти Ірану США посилять авіаносцем з бомбардувальниками

Вашингтон направляє авіаносне ударне угруповання на чолі з авіаносцем "Авраам Лінкольн" і тактичну групу бомбардувальників в регіон Центрального командування ВС США. Про це 5 травня заявив радник президента США з нацбезпеки Джон Болтон.

Про це повідомило DW.

За словами Джон Болтона, цей крок покликаний продемонструвати, що Сполучені Штати готові дати "безкомпромісну відповідь" на будь-яке посягання на свої інтереси або на інтереси своїх союзників в Близькосхідному регіоні. Болтон підкреслив, що США "не прагнуть до війни з іранським режимом", проте готові відреагувати на будь-який напад Корпусу вартових ісламської революції або регулярних військ сил Ірану.

Тегеран у свою чергу пообіцяв мобілізувати всі ресурси, в тому числі використовувати сірий ринок для продажу нафти, з метою подолання наслідків від санкцій США. Як заявив раніше 5 травня заступник міністра нафти з міжнародних і торгових питань Хосейн Амір Заманінія, мова йде про відповідь на обмежувальні заходи, які Іран вважає "несправедливими і незаконними".

При цьому Заманінія додав, що для подолання наслідків тиску з боку Вашингтона "буде потрібне прийняття серйозних рішень щодо фінансового та економічного регулювання, і уряд працює над цим."

Нагадаємо, що у травні 2018 року США вийшли з підписаної в 2015 році ядерної угоди з Іраном. Цей документ передбачав виконання Тегераном ряду кроків щодо обмеження своєї ядерної програми в обмін на скасування санкцій.

У листопаді торік Вашингтон відновив санкції відносно Ірану, вимагаючи від держав-союзників припинити купувати іранську нафту під загрозою штрафних заходів для компаній-закупівельників. Однак США зробили для восьми країн виключення, які минули через 180 днів 2 травня цього року. Ще до цього моменту США підкреслювали, що адміністрація президента США Дональда Трампа і їх союзники мають твердий намір "підтримувати і розширювати економічний тиск" на Іран. Пізніше міністр енергетики Сполучених Штатів Рік Перрі виступив на захист санкцій Вашингтона, вказавши на зв'язок Тегерана з терористичними організаціями і відсутністю в Ісламській Республіці правової держави.

Фото - авіаносець "Авраам Лінкольн", DW

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: