27.02.2020, 22:56

Штурм міськради Жмеринки: затримано 19 осіб. Відео

В результаті протиправних дій вісім поліцейських з тілесними ушкодженнями звернулися за медичною допомогою, троє з них - госпіталізовані.

Про це пише Кореспондент.

Поліція відкрила дві кримінальні справи і затримала 19 осіб в результаті штурму міської ради в Жмеринці Вінницької області. Про це повідомили в прес-службі Національної поліції.

Повідомляється, що серед 19 затриманих учасників заворушень - лідери громадських об'єднань "Едельвейс" і "Національні дружини". Справи відкриті за двома статтями: ч. 4 ст. 296 (хуліганство) і ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу). Правопорушникам загрожує до семи років позбавлення волі.

"В результаті протиправних дій вісім поліцейських з тілесними ушкодженнями звернулися за медичною допомогою, троє з них - госпіталізовані. Моя позиція як керівника відомства чітка і принципова: молоді люди, які застосували силу до депутатів Жмеринської міської ради та до поліцейських під час виконання службових обов'язків, будуть нести кримінальну відповідальність", - повідомив глава Нацполіціі Ігор Клименко.

У свою чергу, в прес-службі Національних дружин виклали свою версію подій в Жмеринської міськраді, на який сьогодні повинні були голосувати за звільнення в.о. мера Юрія Світлака.

"Тітушки під прикриттям поліції напали на громадян, які... хотіли висловити свою позицію... щодо хабарництва в розмірі 250 тисяч гривень, сумнівних витрат коштів місцевого бюджету та корупційного бізнесу родини Світлака. Місцеві жителі боялися за свою безпеку, тому звернулися до Національних дружин", - йдеться в заяві.

За версією Нацдружин, в приміщенні міськради тітушки за підтримки поліції накинулися на мітингувальників - "активістів" Нацдружін "затягували в приміщення, жорстоко били стільцями і кийками".

Повідомляється про десяти травмованих, в однієї людини пробитий череп.

Представники Нацдружин вимагають відставки та притягнення Світлака до кримінальної відповідальності.

Раніше повідомлялося, що на сесію Жмеринської міськради увірвалися люди в масках. В результаті інциденту постраждали вісім поліцейських і четверо нападників. Повідомляється про 11 затриманих.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: