• Головна
  • Новини
  • Шмигаль прогнозує відновлення авіасполучення у червні

19.05.2020, 09:13

Шмигаль прогнозує відновлення авіасполучення у червні

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль також прогнозує відновлення авіасполучення, в тому числі міжнародного, у червні.

Про це він сказав ввечері 18 травня в ефірі телеканалу ICTV, - пише Главред.

«Авіасполучення, міжнародне в тому числі, відновиться ймовірно в червні місяці. Але потрібно, щоб відновилося сполучення з тими, куди летіти. Необхідно розуміти, які країни також відновлять авіасполучення», — сказав Шмигаль.

Прем'єр зазначив, що найближча дата, коли європейські країни оголосили про можливість відкриття авіасполучення, це не раніше 15 червня.

Шмигаль також зазначив, що міжміське транспортне сполучення наземного транспорту буде відкрито з третього етапу виходу з карантину.

Головний санітарний лікар, заступник міністра охорони здоров'я України Віктор Ляшко в коментарі виданню The Page також спрогнозував, що авіасполучення між Україною та іноземними державами може бути відновлено з 15 червня.

«Зовнішнє авіаційне сполучення, гадаю, буде пов'язано з тим, як усе відбуватиметься в Європейському союзі. Європейські країни говорять про дату 15 червня, на яку вони налаштовуються, щоб відкрити кордони всередині ЄС. Але все це за певних епідемічних умов. Ми розглядаємо ЄС, дивимося на його динаміку і потенційно теж готові відкривати кордони, але за умови, що у своїй країні ми матимемо можливість і спроможність системи охорони здоров'я реагувати на небезпеку, коли бачитимемо, що заповненість ліжок хворими на коронавірусну хворобу не перевищує, наприклад, 50%», – зазначив він.

Як відомо, чотири авіакомпанії Czech Airlines, Lufthansa, Swiss Air та Wizz Air почали складати плани для відновлення польотів в Україну в червні і липні 2020 року.

Нагадаємо, з 28 березня Україна повністю закрила кордон для регулярного сполучення, в тому числі авіаційного. Кабінет міністрів 4 травня продовжив дію карантину до 22 травня, але з 11 травня обмеження були ослаблені.

Нагадаємо, МАУ скасувала продаж квитків на міжнародні рейси до 1 липня.

До відома, 26 квітня, німецька авіакомпанія Lufthansa, яка серйозно постраждала через коронавірус, попередила, що у найближчий час у неї закінчаться гроші, якщо влади європейських країн не нададуть їй фінансової допомоги. Компанія звернулася за фінансовою допомогою до урядів Німеччини, Австрії, Бельгії та Швейцарії.

Також повідомлялося, що міністр інфраструктури України Владислав Криклій закликає не купувати квитки на авіарейси: полетіти ніхто не зможе. 

Фото - DW

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: