• Головна
  • Новини
  • Шмигаль не виключає посилення карантину на зимові свята

25.11.2020, 14:33

Шмигаль не виключає посилення карантину на зимові свята

Уряд готує план карантинних обмежень в Україні, який буде застосований у разі погіршення ситуації із захворюваністю на коронавірусну інфекцію.

Про це Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль сказав на черговому засіданні уряду 25 листопада, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Про введення таких заходів (жорстких – ред.) зараз не йдеться, але ми розуміємо, що кінець грудня та початок січня – період новорічних свят. Це зустрічі, ярмарки, тісні контакти із людьми - все це може дати поштовх до значного сплеску хвороби, яку медична система може не витримати. Уряд не приховує та говорить відкрито, що ми розробляємо план реагування на такі ситуації і на випадок погіршення стану в країні», - сказав Шмигаль.

Він нагадав, що в Україні діють обмеження помаранчевої зони та карантин «вихідного дня». Остаточну ефективність та результат такої моделі КМУ зможе оцінити на початку грудня, але вже зараз, за словами Шмигаля, фіксується зменшення мобільності населення.

«За даними операторів мобільного зв’язку така мобільність знизилася до найнижчого рівня з часу повного карантину весною. Менша мобільність людей означає зменшення ймовірності зараження, а відповідно розривається ланцюг захворюваності», - додав глава уряду.

Результатом всіх цих заходів, за його словами, має стати вихід на плато за кількістю випадків інфікування на початок грудня.

«Учора Президент України Володимир Зеленський розповів про важливі ініціативи підтримки людей та бізнесу, якщо буде посилений карантин. Наголошую, ми готуємося до всіх можливих сценаріїв, зокрема і до можливого введення карантину на зимові свята», - сказав він.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: