• Головна
  • Новини
  • Шмигаль анонсував, коли і для кого послаблять карантин

03.04.2020, 14:33

Шмигаль анонсував, коли і для кого послаблять карантин

В уряді розраховують, що за три тижні ті, хто зараз є хворіє на COVID-19, вже одужають, тому можна буде розпочати послаблення карантинних заходів.

Про це повідомив у зверненні Прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

«Україна не може дозволити собі не працювати пів року, чи навіть два-три місяці. За нашими розрахунками, за три тижні ті, хто зараз є хворіє на COVID-19, мають одужати. А введені обмеження завадять хворобі поширюватися далі», - сказав Шмигаль.

За словами глави уряду, якщо буде зафіксовано динаміку зниження захворюваності, то у кінці квітня можна буде розпочати поступове послаблення карантинних заходів.

Прем'єр додав, що у першу чергу на роботу підуть люди працездатного віку. «Якщо буде зафіксовано динаміку зниження захворюваності, то наприкінці квітня ми зможемо розпочати поступове послаблення карантинних заходів. Цей процес буде відбуватися у кілька етапів. Перше, на роботу підуть люди працездатного віку. Паралельно відновлюватиметься рух громадського транспорту. Це дозволить нам вже з початку травня почати рестарт економіки», - сказав Шмигаль.

Він наголосив, що це зовсім не означатиме послаблення інших карантинних заходів. «Оскільки загроза поширення коронавірусу за три тижні нікуди не зникне, обмеження на прогулянки, масові зібрання та інші розваги будуть все одно діяти», - додав Прем'єр-міністр.

За його словами, при цьому для старших людей, студентів і школярів карантин може бути продовжений. Всі без винятку громадяни будуть зобов'язані носити маски та дотримуватися карантину.

Нагадаємо, Кабінет міністрів затвердив 3 квітня список додаткових обмежень у рамках карантину.

Станом на ранок 3 квітня в Україні 942 лабораторно підтверджених випадки COVID-19, з них 23 летальних, 19 пацієнтів одужали. За добу було зафіксовано 138 нових випадків.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: