13.10.2021, 17:59

Школи самі визначатимуть тривалість канікул - МОН

Відповідно до Закону України "Про повну загальну середню освіту", дати та тривалість канікул протягом навчального року визначають педагогічні ради закладів освіти.

Про це йдеться у відповіді Міністерства освіти й науки на запит Укрінформу.

"Відповідно до частини четвертої статті 10 Закону України "Про повну загальну середню освіту", структура і тривалість навчального року, навчального тижня, навчального дня, занять, відпочинку між ними, форми організації освітнього процесу визначаються педагогічною радою закладу освіти в межах часу, передбаченого освітньою програмою, відповідно до обсягу навчального навантаження, встановленого відповідним навчальним планом, та з урахуванням вікових особливостей, фізичного, психічного та інтелектуального розвитку дітей, особливостей регіону тощо. Тривалість канікул у закладах освіти протягом навчального року не може становити менш як 30 календарних днів", - йдеться у відповіді міністерства.

У МОН нагадали, що у зв’язку з рішенням Національної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій та погіршенням епідеміологічної ситуації в країні, відповідним листом до обласних, Київської міської державної адміністрації рекомендували закладам загальної середньої освіти оголосити з 18 жовтня 2021 року канікули.

Також у МОН закликали місцеву владу та освітян вжити всі можливі невідкладні заходи, спрямовані на збереження здоров’я дітей та працівників закладів освіти.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я рекомендувало Міністерству освіти і науки у зв'язку зі зростанням захворюваності на COVID-19 та погіршенням епідситуації в країні оголосити в школах осінні канікули з 18 жовтня. Водночас у Київській міській державній адміністрації повідомили, що в усіх столичних школах діти підуть на осінні канікули за графіком – з 25 жовтня.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: