• Головна
  • Новини
  • СБУ затримали бізнесмена, що фінансував окупований Крим

25.06.2019, 18:33

СБУ затримали бізнесмена, що фінансував окупований Крим

19 червня 2019 року слідчими СБУ затримано громадянина України Амірханяна Араіка Хачиковича.

Про це сьогодні, 25 червня, повідомили в прес-службі СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що зловмисник, через підконтрольні суб’єкти господарювання здійснив перерахунок коштів у розмірі понад чотири мільйони російських рублів на рахунки так званих «митних» органів окупаційної влади АР Крим.

Водночас ділок, перебуваючи у змові зі службовими особами Антимонопольного комітету України, здійснив протиправне блокування понад двохсот публічних закупівель з ремонту та будівництва автомобільних доріг загальною вартістю понад двадцять мільярдів гривень. Роботи проводились за замовленням Державного агентства автомобільних доріг України і Вінницької, Хмельницької, Львівської, Полтавської, Херсонської, Харківської, Дніпропетровської, Черкаської, Миколаївської, Одеської та Кіровоградської регіональних служб автомобільних доріг.

У такий спосіб було фактично блоковано державну програму із модернізації об’єктів критичної інфраструктури у транспортній галузі. Фігурант провадження також підозрюється в організації механізму незаконного переправлення групи осіб через держаний кордон України до РФ через територію тимчасово окупованої АР Крим та у протиправному заволодінні майном українських підприємств на загальну суму майже двадцять мільйонів.

Слідчими СБ України повідомлено затриманому про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 110-2, ч. 4 ст. 190 та ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України.

У подальшому було встановлено, що Амірханян А.Х. також причетний до вчинення інших злочинів на території України, у тому числі поєднаних з насильством над потерпілими.

19 червня співробітниками Служби безпеки України на виконання ухвали слідчого судді проведено спецоперацію із захоплення підозрюваного для доставлення до суду та обрання міри запобіжного заходу.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному міри запобіжного заходу.

У разі наявності інформації про обставини вчинення Амірханяном А.Х. злочинів, потерпілим особам та свідкам протиправних подій прохання звертатись до приймальні Головного слідчого управління СБ України, за телефоном: 044-255-84-88 або безпосередньо до слідчого за телефоном: 044-255-52-63.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: