• Головна
  • Новини
  • СБУ затримала керівника банківського відділення на Львівщині за організацію втечі ухилянта

23.10.2024, 17:07

СБУ затримала керівника банківського відділення на Львівщині за організацію втечі ухилянта

Служба безпеки України спільно з поліцією затримала керівника відділення Першого українського міжнародного банку (ПУМБ) у місті Шептицький на Львівщині. Його підозрюють в організації втечі ухилянта, який планував виїхати з України за допомогою фіктивних документів.

Зловмисна схема

Затриманий, 41-річний керівник банківського відділення, за 13 тисяч доларів обіцяв виготовити фальшивий пакет документів, який підтверджував би опікунство над недієздатною матір’ю ухилянта. За його словами, ці документи дозволили б ухилянту виїхати за кордон, оскільки нібито він супроводжував би свою матір.

Як проходила операція

Правоохоронці затримали керівника філії банку "на гарячому" під час отримання хабара. Він пообіцяв клієнту вплинути на працівників медичних установ і суду, аби ті ухвалили рішення про надання опікунства.

Правові наслідки

Після затримання, зловмиснику повідомили про підозру за статтею 369-2 Кримінального кодексу України, що передбачає відповідальність за зловживання впливом. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави. Якщо його визнано винним, керівнику банківського відділення загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з конфіскацією майна.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Михайло Цимбалюк про владику Василя Семенюка

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: