• Головна
  • Новини
  • Росіянин створив банду, що під виглядом бійців АТО викрадала і вибивала борги з українців

14.01.2020, 16:33

Росіянин створив банду, що під виглядом бійців АТО викрадала і вибивала борги з українців

Слідчі Національної поліції встановили причетність злочинної організації викрадачів до вчинення чотирьох епізодів з вимаганням близько 11 мільйонів гривень.

Як повідомляє Нацполіція, за даними слідства, орієнтовно у 2019 році 26-річний громадянин Російської Федерації створив злочинну організацію для вчинення особливо тяжких злочинів.

Під приводом повернення боргів, зокрема і неіснуючих, зловмисники представлялись учасниками АТО та із застосуванням насильства, погроз вбивства, пошкодження майна і викрадення вимагали у потерпілих гроші.

Слідчі встановили, що учасники злочинної організації "працювали" на замовлення третіх осіб. Для прикриття своєї злочинної діяльності підозрювані використовували різні суб’єкти  господарювання.

Так, учасники організації погрожували  одному з потерпілих та його близьким родичам вбивством та вимагали 400 тисяч доларів США. А у вересні 2019 року у Києві підозрювані викрали іншого потерпілого, вимагаючи від нього 15 тисяч євро.

Наразі встановлена причетність зловмисників до чотирьох епізодів вимагання. Сума коштів, отриманих злочинних шляхом, становить близько 11 мільйонів гривень.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється стосовно вісьмох учасників злочинної організації. Зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі.

Наразі лідер злочинної організації оголошений у міжнародний розшук. Ще четверо підозрюваних – у державний. Інші троє підозрюваних вже затримані.

 

Поліцейські продовжують встановлювати громадян, які постраждали від дій зловмисників. Якщо Ви стали жертвою цих осіб, звертайтеся за телефоном +38 (067) 672 06 27 або на 102".

 
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: