23.03.2021, 13:32

Рівненщина готується відкрити лікарні другої хвилі

На Рівненщині готуються відкрити опорні лікарні другої хвилі для пацієнтів з COVID. Завантаженість ліжок першої хвилі перетнула межу у 50%, це дає підстави для подальшого звернення на Київ.

Про це повідомила заступниця начальника обласного управління охорони здоров'я Олена Гандзюк, передає Суспільне.

Обласне управління охорони здоров'я звернулось до МОЗ з проханням про включення чотирьох лікарень до переліку "ковідних". Йдеться про Рівненську обласну кінічну лікарню, Березнівську ЦМЛ, Демидівську ЦРЛ та Корецьку міську лікарню.

Згідно з процедурою, вони можуть розпочинати роботу, коли межа завантаженості ліжкомісць в області перетне позначку 50%.

"Відповідно, ми з неділі на понеділок перетнули цю межу, тобто у нас зараз завантаженість ліжок дійсно понад 50%. Управління охорони здоров'я звернулося листом до Міністерства охорони здоров'я про включення цих чотирьох закладів до переліку лікарень, які надають допомогу пацієнтам з ковід", – каже заступниця начальника обласного управління охорони здоров'я Олена Гандзюк.

Скільки часу ця процедура займе – поки невідомо, – розповідає посадовиця. Й додає, що також приймають рішення щодо збільшення ліжкового фонду у тих лікарнях, в яких вже надають медичну допомогу пацієнтам з COVID. Таких наразі є 15 медзакладів.

"Ми будемо дивитись, де є забезпеченість киснем і, відповідно, поки триває процедура, будемо займатись розширенням цих ліжок", – зазначила Олена Гандзюк.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: