08.04.2020, 19:55

Рівень щастя в Україні впав через карантин

Абсолютно щасливих людей стало удвічі менше, при цьому три чверті українців все одно вважають себе швидше щасливими.

В Україні кількість абсолютно щасливих людей знизилася майже вдвічі. Про це свідчать результати опитування Соціологічної групи Рейтинг, опубліковані в середу, 8 квітня, пише Кореспондент.

Опитування показало, що більшість українців (76%), як і раніше, вважають себе швидше щасливими, ніж нещасними (18%). Дуже щасливими себе вважають 19% респондентів, (у 2018 році - 36%), швидше щасливими - 57%, не дуже щасливими - 16% і лише 2% - абсолютно нещасні.

При цьому 70% вважають, що щастя людини залежить, в першу чергу, від внутрішнього стану людини. У той же час, 21% переконані, що щаслива людина чи ні - це залежить від зовнішніх обставин.

Соцгрупа Рейтинг провела опитування методом телефонних інтерв'ю з використанням комп'ютера на основі випадкової вибірки телефонних номерів. Вибіркова сукупність: І хвиля (27-28.03 2020) - 1660 респондентів, ІІ хвиля (3-4.04.2020) - 1700 респондентів у віці від 18 років і старше. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою ймовірністю 0,95: не більше 4%.

Нагадаємо, що Україна продовжує рости в світовому рейтингу щастя. Серед українців щасливих людей трохи більше, ніж в середньому по світу. При чому, якщо в усьому світі їх кількість падає, то в Україні - зростає.

  • ,
  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: