• Головна
  • Новини
  • Рівень оргзлочинності та тероризму серед українців у Польщі порівняно низький

14.12.2019, 18:21

Рівень оргзлочинності та тероризму серед українців у Польщі порівняно низький

Шеф Бюро національної безпеки Польщі Павел Сольоха розповів про рівень злочинності серед українців. За його словами, мігранти з України в основному створюють додаткову вартість для економіки та функціонування держави, а рівень організованої злочинності та тероризму серед них порівняно низький.

Отже, голову Бюро національної безпеки Польщі Павела Сольоха запитали про вплив міграції з країн Східної Європи на безпеку держави.

Як пoвідoмляє Yavp.pl з пoсиланням на wiadomosci.onet.pl, таке питання Сольоху поставили після затримання 26-річного українця Максима С., якого звинувачують у підготовці теракту в Пулавах (Люблінське воєводство).

Керівник Бюро національної безпеки Польщі відповів, що мігранти з України в основному створюють додаткову вартість для економіки та функціонування держави, а рівень організованої злочинності та тероризму серед них порівняно низький.

“Що стосується безпеки, то рівень організованої злочинності та тероризму серед мігрантів з української сторони порівняно низький. Ця статистика з урахуванням кількості людей, які перебувають у нас, не гірша,  ніж серед поляків. Вона ще краща. Якщо й є злочини, це, як правило, злочини, пов'язані з фальсифікацією підстав для перебування”, - зазначив Сольох.

Він також підкреслив, що нещодавнє затримання громадянина України за підозрою в тероризмі є першою подібною справою.

“Як правило, мусульманський фундаменталізм в Україні - рідкісне явище”, - додав керівник Бюро національної безпеки Польщі.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: