Михайло Цимбалюк

політик

Народний депутат України, генерал-лейтенант міліції, доктор юридичних наук, професор, Заслужений юрист України


22.10.2020, 13:24

Резервний варіант «слуг» знову не спрацював

Напередодні депутатка від монобільшості, яка до цього не вирізнялася з-поміж інших своїх колег, зареєструвала законопроєкт щодо перенесення другого туру місцевих виборів в Україні. Зокрема, нардепка виступала за відтермінування мерських виборів у великих містах.

Погодьтеся доволі неординарна законодавча ініціатива за лічені дні до місцевих виборів і в умовах того, що наступний тиждень у народних депутатів передбачений для роботи в округах. Але українська політика доволі складна річ і просто так подібні інформаційні приводи не виникають. Ймовірно, у монобільшості почали шукати запасні варіанти, аби хоч якось пояснити українцям причини своїх поразок на місцевих виборах. Бо ж насправді в Україні, згідно із соцопитуваннями, практично немає міст, які б могли очолити представники так званої «команди Президента». До речі, Ви теж зауважили, що багато кандидатів від провладної політсили навіть соромляться оголошувати про свою приналежність?

Тим більше ідея депутатки про скасування другого туру цілком незаконна і для її реалізації потрібно було б докорінно змінювати не лише виборче законодавство, а обрані голови міст були б просто нелегітимні…

Таким інформаційним «вкидом» у Києві на Банковій градус суспільства виміряли і вирішили дати «задню». У «СН» поспіхом заявили, що не хочуть скасовувати другий тур виборів через коронавірус. Очевидно, що такі непродумані ініціативи спрацьовують більше в негатив, аніж в позитив. Наголосити ж хотів на відповідальності кожного депутата за всі свої законодавчі ініціативи, не потрібно парламент використовувати як майданчик для політичних технологій та самопіару…

...Попри нові рекорди із захворюваністю на коронавірус в Україні, місцеві вибори все ж таки відбудуться. Інше питання – які наслідки вони нестимуть в майбутньому для нашої країни. Зрештою все залежатиме від кожного з нас. Йдучи на виборчу дільницю, передовсім подбайте про свою та своїх рідних безпеку – дотримуйтеся соціальної дистанції, одягніть маску і користуйтеся антисептиками. А тоді зробіть правильний вибір, поставивши відповідні позначки у бюлетені.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: