• Головна
  • Новини
  • Рада зробила крок до збільшення ліміту на безмитні міжнародні посилки до 150 євро

27.01.2021, 14:04

Рада зробила крок до збільшення ліміту на безмитні міжнародні посилки до 150 євро

Верховна Рада України ухвалила сьогодні в першому читанні законопроєкт, який підвищує ліміт для безмитних міжнародних посилок зі 100 до 150 євро.

Про це повідомляє кореспондент #Букв.

За проєкт закону № 4278 проголосували 346 народних депутатів.

Метою документа є “вдосконалення, здешевлення та підвищення ефективності здійснення адміністрування податку на додану вартість щодо операцій із ввезення товарів на митну територію України у міжнародних поштових та експрес-відправленнях”.

Згідно із законопроєктом, ліміт на міжнародні відправлення без оподаткування збільшиться зі 100 до 150 євро (наприклад, на замовлення з іноземних інтернет-магазинів).

Оподатковуватиметься лише частина вартості, що перевищує ліміт. Наприклад, якщо товари в посилці коштуватимуть 200 євро, то ПДВ буде сплачуватися лише з 50 євро.

Відповідальними за нарахування та сплату ПДВ, якщо товар приходить в Україну через поштові служби, будуть оператори поштового зв’язку.

Сплата ПДВ, нарахованого у тимчасовому реєстрі, здійснюється протягом 30 днів з дати його оформлення з одночасним поданням додаткового реєстру (додаткових реєстрів) з урахуванням курсу валют, чинного на дату подання такого тимчасового реєстру.

Варто зазначити, що в 2019 році ліміт на безподаткове пересилання міжнародних відправлень зменшили до 100 євро. За товари вартістю понад цю суму потрібно було сплатити 20% ПДВ та 10% мита.

У разі, якщо законопроєкт № 4278 ухвалять у другому читанні та в цілому, українці зможуть купувати товари до 150 євро без сплати податку у закордонних інтернет-продавців (наприклад, у таких, як Alibaba, AliExpress, Amazon і eBay).

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: