19.09.2019, 15:35

Рада затвердила зміни щодо звітів із ЄСВ та ПДФО

Верховна Рада України в другому читанні ухвалила законопроєкт №1057 про подання єдиної звітності з єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (ЄСВ) і податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) та схвалила відповідні зміни до Податкового кодексу України (законопроєкт №1072).

За законопроєкт “Про внесення змін до Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" щодо подання єдиної звітності з єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування і податку на доходи фізичних осіб” проголосували 335 народних депутатів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Мова йде про те, аби ми скоротили кількість звітів для нашого бізнесу, уніфікувавши звітність з єдиного соціального внеску та звітність з податку на доходи фізичних осіб. Таким чином ми піднімаємося в рейтингу Doing Business та спрощуємо життя підприємцям”, - зауважив голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, презентуючи законопроєкт на засіданні Верховної Ради.

Закон набирає чинності з 1 липня 2020 року.

Крім того, за словами Гетманцева, законопроєкт передбачає, що з 1 січня 2021 року єдина звітність з ЄСВ та ПДФО буде подаватися щоквартально. Таке відтермінування потрібне для того, щоб Державна податкова служба України та Пенсійній фонд України мали змогу технічно підготуватися до зазначених змін.

Також у другому читанні парламент ухвалив зміни до Податкового кодексу: 335 народних депутатів проголосували за законопроєкт №1072 “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо подання єдиної звітності з єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування і податку на доходи фізичних осіб”.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: