20.09.2019, 18:13

Рада затвердила план оборони в разі агресії

Закон передбачає план оборони країни у випадку збройної агресії або збройного конфлікту.

Верховна Рада на засіданні в п'ятницю, 20 вересня, 286 голосами прийняла президентський законопроект Про оборону України, пише Кореспондент.

Проектом закону передбачено законодавче врегулювання видання плану оборони країни і надання права президенту стверджувати його структуру.

"Ухвалення цього закону дозволить створити умови для підготовки органів державної влади, всіх складових сектору безпеки та оборони України, органів місцевого самоврядування, єдиної системи цивільного захисту, національної економіки до переведення з мирного на воєнний стан і відсічі збройної агресії, ліквідації збройного конфлікту, а також готовності населення і території держави до оборони", - зазначено в пояснювальній записці.

У законі визначено, що план оборони України - складова частина оборонного планування, яка містить сукупність документів, що визначають зміст, обсяги, виконавців, порядок і строки здійснення політичних, економічних, соціальних, військових, наукових, науково-технічних, інформаційних, правових, організаційних та інших заходів держави щодо підготовки до збройного захисту та її захист у разі збройної агресії або збройного конфлікту.

Відзначимо, сьогодні Рада прийняла кілька законопроектів: за введення електронних чеків, про захист географічних брендів, про захист прав споживачів фінпослуг.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: