• Головна
  • Новини
  • Територіальна оборона Львівщини запрошує на службу за контрактом

02.02.2022, 14:23

Територіальна оборона Львівщини запрошує на службу за контрактом

Станом на сьогодні, 1 лютого, уже визначені місця дислокації управління 103-ї окремої бригади Сил територіальної оборони і 7 батальйонів територіальної оборони у кожному районі Львівської області. Наразі триває формування складу управління бригади та розпочато процес підписання контрактів для вступу до лав сил територіальної оборони.

Про це повідомив командир територіальної оборони Львівської області підполковник Валерій Курко під час засідання комісії з питань правоохоронної, антикорупційної діяльності та військових формувань, передає пресслужба Львівської облради.

«З 1 січня 2022 року в Україні набув чинності Закон «Про основи національного спротиву». Його складовою є територіальна оборона, рух опору та підготовка громадян України до національного спротиву.

Відтак на Львівщині триває створення семи підрозділів територіальної оборони у кожному районі», - розповів Валерій Курко.

Щоб вступити на військову службу за контрактом у резерв до лав сил територіальної оборони, громадянам України потрібно:

- мати від 18 до 57 років;

- звернутися до районного центру комплектування та соціальної підтримки (РТЦК та СП) за місцем реєстрації, де і підкажуть усі подальші кроки.

Детальну інформацію можна отримати за адресою: м. Львів, вул. І. Франка, 25, або за тел.: (096) 080-69-87 чи (066) 829-04-34. 

Служба за контрактом у силах тероборони відбувається:

- без відриву від звичайного життя;
- раз на місяць відбуваються навчання вогневої, тактичної, інженерної підготовки та тактичної медицини. До навчань залучають інструкторів з бойовим досвідом;
- за бажанням, можна пройти навчальні збори та курси підвищення кваліфікації тільки у своєму підрозділі;
- при введенні воєнного стану, резервісти батальйонів територіальної оборони знають, в який підрозділ, на яку посаду йдуть та які завдання виконує їхній підрозділ на території Львівщини.

У свою чергу голова комісії Назарій Сумало ініціював напрацювання окремої обласної програми для підтримки територіальної оборони Львівщини.

«Законодавством передбачено повноваження обласних рад затверджувати програми підготовки територіальної оборони та населення до участі в русі національного супротиву. Тому пропоную для забезпечення належного функціонування територіальної оборони області створити нову обласну програму, яка дозволить співфінансувати з обласного бюджету 103-тю окрему бригаду», - сказав Назарій Сумало.

Відповідно до рішення комісії інформацію командира територіальної оборони Львівщини щодо створення та формування підрозділів сил територіальної оборони заслухають на сесії обласної ради.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: