• Головна
  • Новини
  • Рада заборонила голосувати місцевим депутатам і мерам у випадку конфлікту інтересів

03.12.2020, 14:11

Рада заборонила голосувати місцевим депутатам і мерам у випадку конфлікту інтересів

Верховна Рада ухвалила закон щодо врегулювання конфлікту інтересів у діяльності депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів, яким забороняється голосувати за рішення місцевих рад, де є конфлікт інтересів у таких осіб.

Як передає Укрінформ, за відповідний законопроєкт № 3034а «Про внесення змін до статті 59-1 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" щодо врегулювання конфлікту інтересів у діяльності депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів» у першому читанні та в цілому проголосував 261 народний депутат за необхідного мінімуму у 226 голосів.

Згідно з законом, врегулювання конфлікту інтересів у діяльності сільських, селищних, міських голів, секретарів, депутатів сільської, селищної, міської ради, заступника голови, депутатів районної, обласної, районної у місті ради здійснюється відповідно до Закону України «Про запобігання корупції». Це означає, що в разі виникнення конфлікту інтересів вказані особи зобов'язані: повідомити про наявність у неї реального чи потенційного конфлікту інтересів та не вчиняти дії та не приймати рішення в умовах реального конфлікту інтересів.

Як пояснив народний депутат із фракції «Слуга народу» Дмитро Гурін, після ухвалення закону депутати місцевих рад та сільські, селищні і міські голови не мають права голосувати за рішення відповідних рад, якщо в них є конфлікт інтересів.

Як повідомлялося, законопроєкт про внесення змін до статті 59-1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» щодо врегулювання конфлікту інтересів у діяльності депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів був зареєстрований ще 27 серпня 2020 року вісьмома депутатами з різних фракцій.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: