• Головна
  • Новини
  • Рада відмовилася скасувати заборону на імпорт електроенергії з РФ

12.12.2019, 12:33

Рада відмовилася скасувати заборону на імпорт електроенергії з РФ

Верховна Рада відхилила проєкт постанови 2233-П "Про скасування рішення Верховної Ради України від 04.12.2019 року про прийняття у другому читанні та в цілому як закону проекту Закону України про внесення змін до Закону України "Про ринок електричної енергії".

Проєкт постанови підтримали 47 народних депутатів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Таке рішення Ради відкриває можливість для підписання закону Головою ВР Дмитром Разумковим і передачу його на підпис Президенту.

Нагадаємо, 4 грудня Верховна Рада ухвалила Закон “Про внесення змін до Закону України "Про ринок електричної енергії", яким пропонується надати Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, право встановлювати граничні ціни на ринку електроенергії до 2023 року.

Закон, зокрема, доповнено статею про заборону продажу/постачання електроенергії з Російської Федерації за двосторонніми договорами.

Як ідеться в пояснювальній записці, метою закону є забезпечення законодавчого врегулювання механізму виконання спеціальних обов’язків із купівлі електричної енергії за "зеленим" тарифом, недопущення неконтрольованого зростання цін на електричну енергію внаслідок відсутності ефективної конкуренції, забезпечення теплопостачання споживачів в опалювальний період шляхом врегулювання питання роботи ТЕЦ в новому ринку електричної енергії.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: