30.03.2020, 16:11

Рада провалила урядові зміни до держбюджету-2020

Верховна рада не підтримала зміни до держбюджету на 2020 рік, якими пропонується скоротити дохідну частину на 122,9 млрд грн, а видаткову збільшити на 79,2 млрд грн.

Проєкт закону про внесення змін до Закону України "про державний бюджет України на 2020 рік" №3279 підтримали 223 депутати, рішення не було прийняте, пише Українська правда.

Наступним голосуванням депутати направили проєкт змін до бюджету до комітету для підготовки на повторне перше читання. Це рішення підтримали 273 депутати. Також депутати 240 голосами підтримали пропозицію скоротити строки підготовки документу до повторного розгляду.

Перед постановкою проєкту закону на голосування прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що бюджет на 2020 рік є фактично бюджетом надзвичайної ситуації.

У проєкті змін до бюджету було скорочено заробітні плати для всіх категорій службовців і чиновників до рівня, що не перевищує 10 мінімальних зарплат.

У новому бюджеті передбачався фонд боротьби з коронавірусом у розмірі понад  97 млрд грн. З словами Шмигаля ці кошти мають бути спрямовані на зарплати медикам, закупівлю обладнання, ліків, засобів індивідуального захисту.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: