• Головна
  • Новини
  • Промислове виробництво на Львівщині збільшилось у січні на 7,7%

01.03.2020, 10:19

Промислове виробництво на Львівщині збільшилось у січні на 7,7%

Виробництво промислової продукції у Львівській області у січні 2020 року порівняно з січнем 2019 року збільшилось на 7,7% (у січні 2019 року відбулося зменшення на 4,3%).

Про це повідомили в ГУ статистики у Львівській області. 

Зокрема, на підприємствах переробної промисловості обсяги виробництва зросли на 19,0%, добувної промисловості і розроблення кар’єрів – на 5,1%; на підприємствах з постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря – зменшились на 15,4%.

У переробній промисловості збільшили випуск промислової продукції підприємства з виробництва хімічних речовин і хімічної продукції (у 1,8 раза), з виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів (на 39,0%), текстильного виробництва, виробництва одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів (на 20,9%), металургійного виробництва, виробництва готових металевих виробів, крім машин і устатковання (на 5,1%).

Зменшення обсягів промислового виробництва відбулося на підприємствах машинобудування (на 25,3%), з виробництва основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів (на 10,8%), з виготовлення виробів з деревини, виробництва паперу та поліграфічної діяльності (на 9,7%), з виробництва гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції (на 6,8%).

Додамо, обсяг промислової продукції у Львівській області протягом 2019 року відносно 2018 року знизився на 3,3% (у 2018 році був приріст 2,4%).

Також нагадаємо, що в Україні триває падіння промислового виробництва. У січні 2020 року промвиробництво скоротилося на 5,1% порівняно з січнем 2019 року і на 8,4% проти грудня 2019 року.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: