• Головна
  • Новини
  • Прибуткова "Укрзалізниця" при Наглядових радах і антикорупціонерах скотилася в багатомільярдні збитки – Михайло Цимбалюк

26.04.2021, 20:38

Прибуткова "Укрзалізниця" при Наглядових радах і антикорупціонерах скотилася в багатомільярдні збитки – Михайло Цимбалюк

Правоохоронні органи борються з корупцією в Укрзалізниці лише "на словах".

Про це у коментарі УНН заявив народний депутат Михайло Цимбалюк.

"Жоден із правоохоронних органів не дав результатів щодо боротьби з корупцією в Укрзалізниці. Там процвітає корупція попри те, що за діяльністю підприємства спостерігає Наглядова рада, до складу якої входять міжнародні партнери. Попри те, що про корупцію в Укрзалізниці сьогодні говорять самі працівники підприємства і його скрутний фінансовий стан. Відтак, говорити про реальну боротьбу з корупцією в Укрзалізниці не доводиться. Хіба може НАБУ наразі проводити активне документування і ми ось-ось побачимо результати їхньої роботи. Хочу в це вірити, але поки що тенденції говорять про протилежне", - каже нардеп.

Михайло Цимбалюк нагадує, що “Укрзалізниця” – державний монополіст – до появи в Україні антикорупціонерів і Наглядових рад була прибутковим підприємством.

"Ми пам’ятаємо, що за часи Кирпи (Георгій Кирпа, гендиректор Укрзалізниці з 2002 по 2004 рр.) - це було одне із найуспішних державних підприємств, яке показувало найвищу середню плату серед працівників. А сьогодні Укрзалізницю довели до ручки. Ми бачимо, який рухомий стан пасажирського транспорту, я вже не кажу про вантажні перевезення. Попри те, що Україна має унікальні пасажирські можливості і раніше це була прибуткова галузь, поки що мені здається, йде імітація боротьби, змінюються один за одним керівники і ніхто з попередніх не поніс відповідальності", - резюмував він.

За результатом 2020 року “Укрзалізниця” показала збиток 12 млрд грн, з яких 8 млрд грн – на вантажних перевезеннях через рішення правління знизити тарифи.

Попри публічні заяви про корупцію на залізниці, НАБУ та САП факти ігнорує. Відповідальний за боротьбу з корупцією в “Укрзалізниці” детектив НАБУ Денис Гюльмагомедов коментувати бездіяльність відмовляється. У ЗМІ вказують, що недбалість антикорупціонерів пов’язана з фактором Михаїла Саакашвілі, чиї підопічні керували державною компанією у другому півріччі 2020 року та начебто покривалися першим заступником директора НАБУ Гізо Углавою ( соратником Саакашвілі). 

Ознаки недбалості силовиків визнала і Тимчасова слідча комісія Верховної Ради, яка перевіряє діяльність “Укрзалізниці”.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: