• Головна
  • Новини
  • Працівникам Львівського протезного заводу 8 місяців не платять зарплати

07.04.2021, 08:08

Працівникам Львівського протезного заводу 8 місяців не платять зарплати

Працівникам Львівського протезного заводу вже 8 місяців не виплачують зарплатні. За цей час звільнилось більше ніж 400 працівників. Зарплатні людям не виплачують через борги заводу. За словами начальниці відділу збуту Ольги Джиговської, загальна сума боргу 45 мільйонів гривень.

Про це пише Суспільне Львів.

На Львівському заводі виготовляють протези, візки та велосипеди для людей з інвалідністю. Борг заводу виник у 2017 році, тоді закупили комплектуючі частини, однак продати продукцію не вдалося, пояснюють на заводі.

"Ситуація на підприємстві зараз є вкрай критичною, в нас є дуже велика заборгованість стосовно заробітної плати, комунальних послуг і перед кредиторами. Це сума близько 45 млн, загальний борг підприємства перед державою, перед працівниками, перед постачальниками", — каже начальниця відділу збуту Ольга Джиговська.

За останні 8 місяців з підприємства звільнилось більше 400 працівників. Модельєр протезного заводу Володимир Гарасим розповідає, йому підприємство заборгувало майже 60 тисяч гривень.

"За шо живемо? Ну та позику беру, так живу, а де взяти грошей? Трохи жінка там працює, діти допомагають. Де грошей набрати? Позику брали, бо зима. Треба було оплачувати комунальні послуги", — говорить Володимир Гарасим.

Тим часом до Львова приїжджають люди з інших областей. Валерій Марчук каже, приїхав до Львова з Луцька за протезом. У його рідному місті таких протезів не виробляють.

Зараз на протезному заводі залишились працювати близько 150-ти працівників. Завод належить Міністерству соціальної політики. Кореспонденти Суспільного надіслали запит на адресу міністерства, аби з'ясувати, коли працівникам виплатять борг. Поки відповіді не отримали.

Кореспонденти Суспільного продовжують слідкувати за ситуацією. У разі відповіді Міністерства, повідомимо про деталі наших читачів.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: