25.07.2021, 16:17

Поради батькам: як не загубити дитину

"У натовпі я побачив хлопчика, який крутив головою у різні боки і плакав" — у Львові патрульний під час вихідного виявив хлопчика, який загубився

Про це повідомили в Патрульній поліції Львівської області. 

Отже, 23 липня ввечері патрульний 4 батальйону Олег Воловецький у свій вихідний відпочивав з друзями на у Львові на площі Ринок.

"Гуляючи, у натовпі я побачив хлопчика, який крутив головою у різні напрямки і плакав. Я подумав спочатку, що можливо посперечався з батьками, але, продовживши спостерігати за ним, зрозумів, що він когось шукає поглядом", — розповів Олег.

Поліцейський підійшов до хлопчика і запитав, як його звати і скільки йому років. Виявилося, що 8-річний хлопець приїхав з батьками та з братом і сестрою з Києва на прогулянку до Львова. Коли вони вийшли разом із закладу громадського харчування, Ігор загубився серед натовпу.

Патрульний разом з хлопцем пішов до Ратуші, сподіваючись, що батьки теж туди звернуться. Паралельно, Олег повідомив колег на зміні про цей випадок і кинув в орієнтування фото хлопця.

За кілька хвилин підбігла сестра згуби і, спитавши, де він вештається, попросила, аби йшов з нею. Патрульний сказав, щоб вона привела сюди батьків, бо з ними захочуть поговорити поліцейські. За мить, дівчина повернулася і сказала, що теж загубилася.

Батьки виявивши пропажу дітей і не знайшовши їх самотужки, звернулися на лінію 102. Вони дуже зраділи, коли почули, що їх дітей вже знайшли, і вони у безпеці.

Мама і тато були дуже налякані і перенесли справжній шок, бо діти загубилися у чужому для них місті.

Поліцейські провели профілактичну бесіду з батьками і побажали їм гарного відпочинку у місті Лева.

Ну і звісно, на прощання, Олег зробив з хлопцем фото на згадку про пригоди.

"А чи знають ваші діти, що робити, якщо загубилися?

Ми зібрали декілька порад, що робити дорослим і дітям за таких ситуаціях:

✅ Покладіть у кишеню дитини записку з ім'ям та прізвищем, телефоном батьків та адресою або вивчіть з дитиною ці прості й дуже важливі дані, вони можуть суттєво полегшити пошуки.

✅ Збираючись у місця скупчення людей, одягайте дитину у яскравий одяг.

✅ Якщо загубили дитину у торговому центрі, негайно зверніться до адміністрації. Відеокамери й гучний зв'язок допоможуть її розшукати.

✅ Навчіть дитину зупинятися на місці й чекати на батьків, якщо вона загубилася. Нехай голосно кличе на допомогу, етикет тут недоречний.

✅ Покажіть людей, до яких можна звертатися за допомогою — це поліцейські, охоронці, продавці магазинів та перехожі з дітьми.

✅ Дитина має знати, що нікуди не можна йти з чужою людиною, що б їй не говорили й не обіцяли.

✅ Тренуйте ситуації, коли малюк губиться — дитина має чітко знати, як діяти.

✅ Придбайте для дитини розумний годинник з GPS-навігатором і SOS-кнопкою: вона дасть знати, якщо малюк вийде за межі встановленої геолокації.

✅ Ніколи не лякайте дитину поліцією. У дитини виробляється страх, і якщо вона потрапить у халепу, боятиметься звернутися за допомогою до патрульних", - сказано у повідомленні.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: