• Головна
  • Новини
  • Понад 60 підприємств Укроборонпрому корпоратизують і поділять на холдинги, 19 - продадуть

23.10.2020, 18:11

Понад 60 підприємств Укроборонпрому корпоратизують і поділять на холдинги, 19 - продадуть

Понад 60 підприємств з 137, що входять до системи Укроборонпрому, будуть корпоратизовані.

Про це сказав на пресконференції в Укрінформі віцепрем’єр-міністр - міністр із питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський.

«Понад 60 підприємств складуть майбутнє обличчя оборонно-промислового комплексу України, всі вони будуть корпоратизовані. Перетворені з державних і казенних підприємств у приватні і акціонерні товариства», - сказав він.

Пресконференція «Реформа оборонної та авіакосмічної промисловості України: основні орієнтири» / Фото: Юлія Овсяннікова, Укрінформ

Після цього планується утворити 9 холдингових компаній за напрямками: бронетанкова техніка, радарні системи, морські системи, високоточне озброєння, боєприпаси, авіаремонтні системи. Ці шість холдингових компаній увійдуть до складу державної холдингової компанії з попередньою назвою «Оборонні системи України».

Три інші холдингові компанії – «Антонов», авіадвигунобудування і ракетно-технічний центр «Південний» - увійдуть до складу другої державної холдингової компанії «Аерокосмічні системи України».

За словами Уруського, таким чином у результаті буде створено дві державні холдингові компанії - одна у складі шести, інша - трьох холдингових компаній. У них буде впроваджена корпоративна система управління. Тобто і в одній, і в другій холдинговій компаніях буде незалежна наглядова рада . «Сто відсотків акцій поки залишатиметься у державі, управляти цими акціями будуть державні холдингові кампанії», - уточнив віцепрем’єр.

Він також повідомив, що 21 підприємство, яке входило до системи Укроборонпрому, наразі перебуває на окупованій території. «Але вони знаходяться у полі нашої уваги, і після звільнення територій будемо вирішувати питання, що з ними робити", - сказав Уруський.

За його словами, 19 збиткових підприємств будуть передані до Фонду державного майна. «Є і підприємства, які не мають замовлень, але мають серйозні активи. Такі підприємства треба продати, а гроші спрямувати в оборонний фонд», - сказав Уруський.

Нагадаємо, державний концерн «Укроборонпром» за три квартали цього року оголосив та провів близько 16 тисяч тендерів загальною вартістю понад 5,5 млрд грн та зекономив понад 524 млн грн.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: