13.05.2019, 08:31

Полякам живеться щораз ліпше

Такі дані випливають зі звіту Центру дослідження громадської думки (CBOS) «Матеріальні умови життя». Про це пише Польське радіо.

Протягом останнього року з 28% до 33% зросла частка тих представників суспільства, чий рівень достатку вище середнього, натомість з 19% до 15% зменшилося число тих, хто живе скромно або дуже бідно. Такі дані випливають зі звіту Центру дослідження громадської думки (CBOS) «Матеріальні умови життя». З 2014 року фінансове становище поляків систематично поліпшується, а отримані цьогоріч результати є найліпшими за всі роки досліджень, - пише «Gazeta Polska Codziennie».

Понад половина поляків, 51%, загалом задоволена рівнем свого життя, бо грошей їм вистачає на кожен день, хоча визнають, що на більш серйозні покупки вони мусять заощаджувати. 30% стверджують, що багато що можуть собі дозволити без особливого заощаджування, а 3% в змозі купувати навіть предмети розкоші. З іншого боку, як скромний свій рівень життя оцінюють 14% поляків, а щосотий опитаний вважає себе дуже бідним.

Згідно з результатами дослідження, фінансова ситуація пов’язана із віком, рівнем освіти і місцем проживання. У гіршій матеріальній ситуації є старші люди та особи з гіршою освітою. В середньому, щочетвертий респондент з середньою, середньо-професійною і початковою освітою у віці 55 років і вище заявив, що живе скромно або бідно. Схожа ситуація із мешканцями менших міст і сіл, яким живеться гірше у порівнянні з мешканцями великих міст.

Центр дослідження громадської думки запитав учасників дослідження про страх перед бідністю: 10% декларують страх перед відсутністю грошей, з чого 15% кажуть, що якось собі з цим порадять, а 4% відчувають безрадність. 80% опитаних не має таких страхів: 39% з них вважає, що їхня фінансове становище може погіршитися, а 41% респондентів, відповідно, спокійні за своє майбутнє.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: