• Головна
  • Новини
  • Польська Gazeta Wyborcza внесла Катерину Гандзюк у список 120 відомих померлих людей

31.10.2019, 23:12

Польська Gazeta Wyborcza внесла Катерину Гандзюк у список 120 відомих померлих людей

Напередодні Дня всіх святих 1 листопада, який особливо шанують в переважно католицькій Польщі, одне з найвідоміших сучасних польських видань Gazeta Wyborcza внесло українську активістку Катерину Гандзюк в перелік 120-ти відомих поляків і іноземців, які втратили життя за останні 12 місяців.

Ім'я Катерини Гандзюк згадується в спеціальному додатку, де йдеться про те, ким вона була і як загинула, передає Радіо Свобода.

"Я знаю, що виглядаю погано, але я виглядаю зараз набагато краще, ніж виглядають зараз в Україні справедливість і правосуддя", - цитує видання слова Катерини Гандзюк, які вона записала в зверненні з лікарняного ліжка.

31 липня 2018 року на в.о. керівника справами виконавчого комітету, радника херсонського міського голови Катерину Гандзюк напали біля під'їзду її будинку і облили сірчаною кислотою. 4 листопада Гандзюк померла в лікарні.

У справі про замах на Гандзюк були затримані підозрювані у виконанні та організації нападу, але замовників офіційно не встановлено.

Серед відомих померлих осіб Gazeta Wyborcza згадала також мера польського Гданська Павла Адамовича, який помер 14 січня після нападу на нього чоловіка на благодійному концерті, ілюстратора і дитячого письменника Богдана Бутенка, радянського дисидента Володимира Буковського, дизайнера і фотографа Карла Лагерфельда й інших.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: