18.12.2021, 15:58

Польща змінила порядок пропуску громадян не з ЄС

Рада Міністрів Республіки Польща ухвалила зміни у порядку пропуску громадян, що прибувають до Республіки Польща з- поза меж Європейського Союзу, у тому числі з України.

Це рішення було прийнято у Польщі 17 грудня, інформує пресслужба Державної прикордонної служби України у Фейсбуці, передає Укрінформ.

“17 грудня 2021 року Рада Міністрів Республіки Польща прийняла зміни в порядку пропуску громадян, що прибувають до Республіки Польща з-поза меж Європейського Союзу (у тому числі з України)”, - йдеться у повідомленні.

Зокрема, цими змінами було доповнено категорію осіб, яким для в'їзду до Польщі не потрібний негативний результат тестування.

До цих осіб відносяться діти до 5 років та особи, які здають випускні іспити у школах, ліцеях та вищих навчальних закладах, іспити, які підтверджують кваліфікацію професії, що проводять екзаменаційні комісії та опікуни цих осіб; а також - громадяни, які перетинають кордон у рамках виконання робіт (водії вантажних транспортних засобів, члени екіпажів повітряних суден, обслуговуючий персонал потягів, члени екіпажу морських суден, особи, які працюють у медичних закладах).

У відомстві нагадали, що з 15 грудня 2021 року набрали чинності зміни щодо перетину кордону для громадян, що прибувають до Польщі з-поза меж Євросоюзу, у тому числі з України.

Так, при перетині кордону особи мають надати представникам Прикордонної служби Польщі, крім сертифіката про вакцинацію, результати негативного діагностичного тесту SARS-CoV-2, польською або англійською мовами, зробленого не раніше ніж за 24 години до перетину кордону, рахуючи від часу, коли цей тест було зроблено.

У ДПСУ поінформували, що ця вимога не стосується учнів, які навчаються на території Польщі чи в сусідній країні та опікунів, що їх супроводжують, а також дітей, що відвідують дитячі садочки на території Польщі та сусідніх держав у супроводі опікунів.

Як повідомляв Укрінформ, 17 грудня у ДПСУ поінформували, що на кордоні України з Угорщиною затримали нелегалів із Сомалі та Ємену.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: