• Головна
  • Новини
  • По всій Білорусі бюджетників зганяють на мітинг на підтримку Лукашенка - ЗМІ

16.08.2020, 12:33

По всій Білорусі бюджетників зганяють на мітинг на підтримку Лукашенка - ЗМІ

За даними опозиційних білоруських журналістів, у неділю, 16 серпня, біля будівлі уряду в Мінську має пройти мітинг на підтримку Олександра Лукашенка.

На захід погрожуючи звільненнями зганяють робітників, чиновників і силовиків, повідомляє TUT.BY

Видання дізналося про підготовку мітингу від своїх читачів, яких примушують поїхати в столицю з різних регіонів.

Деяким людям вдається відмовитися з тих чи інших причин, а деяким - ні, тому що їм погрожують звільненням, втратою місця в гуртожитку тощо. Люди також побоюються провокацій, причому деякі з запрошених на мітинг вважають, що провокації можливі з боку влади.

Дослівно: "Повідомлення про примус поїхати на мітинг за Олександра Лукашенка прийшли від працівників "Белшини", "Інтеграл", Могильовського м'ясокомбінату, Бобруйської "Слов'янки", "Бобруйськагромаш", Білоруського цементного заводу, Пружанського "Комунальника" , "Крічевцементношифера", Дзержинської птахофабрики , Слонімського водоканалу, ВАТ "Поликовічі" (сільгосппідприємство під Могилевом), "Могільовенерго", Бобруйського заводу біотехнологій, "Вітебскоблгазу", Добрушського фарфорового заводу, Белзалізниці.

Зганяють на мітинг також держслужбовців, військових, яких просять прийти в цивільному одязі. Подібні пропозиції також надійшли працівникам сільського господарства, вчителям, вихователям, працівникам держЗМІ і багатьом іншим.

Деяким з тих, кого просили приїхати на мітинг до столиці, пообіцяли грошову винагороду. Кілька працівників "Белшини" повідомили, що їм нібито мають намір виплатити за таку поїздку по 100 рублів і поставити відпрацьовану зміну на підприємстві".

.

Нагадаємо, після виборів президента Білорусі 9 серпня люди масово вийшли на протести проти фальсифікації результатів голосування. Вони виступають проти Олександра Лукашенка й на підтримку його головної суперниці Світлани Тихановської, яка, на їхню думку, перемогла діючого президента з великим відривом.

Акції супроводжуються насильством силовиків, пострілами та затриманнями. Серед протестувальників є загиблі.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: