• Головна
  • Новини
  • Пів року без дороги: жителі Тернопільщини просять відремонтувати вулицю, яку розмило

07.12.2021, 11:45

Пів року без дороги: жителі Тернопільщини просять відремонтувати вулицю, яку розмило

У Коропці дорогу, яку розмило пів року тому під час зливи, досі не відремонтували.

Про це пише Суспільне.

Як розповіла виданню місцева жителька Оксана Бойків, йдеться про дорогу на вулиці Лесі Українки, близько 200 людей, які живуть на цій вулиці, до центральної частини селища можуть дістатись лише пішки.

Селищний голова Микола Тимків каже, самотужки відремонтувати дорогу не можуть.

Житель Коропця Іван Шкварок каже, що вулицю Лесі Українки пів року не ремонтували:

"Похорон був, то ледве зійшли в долину, а жінку навкруг везли, бо не було куди заїхати. А швидка, пожежна машина тут взагалі не заїде. Сільська рада хоч би пустила грейдер, чи трактор, а то нічого не робиться і не знати, коли ту дорогу зроблять".

Оксана Бойків каже, що вода утворила вирву глибиною півтора метра і вимила газову трубу:

"Зараз та газова труба шаром землі 20 см прикрита.. Одні служби на інших спирають і ніхто ніякої дії не робить. Нам пообіцяли, що виграють тендер, дорога буде робитися. 1 листопада тендер був відіграний і ніякі дії не відбуваються. Сьогодні маємо грудень. Ми зверталися до голови і до всіх. Ми чекали 6 місяців".

Люди, які живуть в кінці вулиці, до центру Коропця можуть дістатись лише пішки, каже Борис Кіндрат.

"Двоє є пенсіонерів, повністю відрізані, то дуже старі люди. Дороги нема взагалі. Не дай щось. Впав сніг, дощ, в нас це основна дорога, яка йде на вулицю, їздимо полями, об’їжджаємо. Підйом замерзне, ми не виїдемо. Люди будуть відрізані від життя. З полів також сходить вода. Майже пів дороги забрала вже", – каже мешканець вулиці Лесі Українки в Коропці.

Голова Коропецької селищної ради Микола Тимків розповів, самостійно відремонтувати дорогу на вулиці Лесі Українки не можуть, бо не мають ні грошей, ні техніки. Чоловік каже, що звернулися по допомогу до управління капітального будівництва:

"Управління капітального будівництва прислало комісію, комісія оглянула дорогу, цю ділянку, яка зруйнована. Після вони звернулися в обласну раду, щоб профінансували нам. Ми не маємо стільки грошей, ми готові були на співфінансування і виділили із свого бюджету 100 тис. Після були проектанти, які зробили проєкт по цій дорозі і управління капітального будівництва, як замовник, виставило проєкт на тендер".

Микола Тимків каже, переможця тендеру визначили на початку листопада, але ремонтні роботи не розпочали:

"Я щодня спілкуюся з управлінням капітального будівництва. Мені сказали, що закінчать об’єкт, на якому вони працюють, а тоді техніку перевезуть до нас".

Щоб дізнатися, коли почнуть ремонтувати дорогу на вулиці Лесі Українки, кореспонденти Суспільного звернулися до фірми-підрядника, яка виграла тендер. Її директор розповів, зможуть розпочати ремонт дороги наступного року.

"Цього року погода не позволяє якісно виконати роботи. Повітря вже перезволожено, будівельний сезон вже закінчився. По технічному завданню в нас є перенос ліній зв’язку, я думаю почнем з них, а вже такі будівельні роботи продовжимо наступного року. Будівельний сезон починається у березні, квітні", – каже директор фірми-підрядника Павло Гладун.

На ремонт пів кілометра дороги на вулиці Лесі Українки у Коропці з обласного бюджету виділили понад 3 мільйони гривень. Про це розповів заступник начальника обласного управління капітального будівництва Віктор Соколовський.

"Ми на цей рік виконуємо роботи тільки на мільйон. Це земляні роботи і щебнева підсипка. На другий рік ми виконаємо решта робіт. Якщо ми виконаємо роботи на цей рік на мільйон, то на другий рік буде на два", – каже Соколовський.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

На кордоні з Угорщиною затримали мікроавтобус, у якому 17 чоловіків

Коментар

Блоги

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Мирослав Дністрянський

ПРО МОВУ НАУКИ Й УКРАЇНСЬКІ НАУКОВІ ВИДАННЯ

Василь Чорний

Студентам Львівського та Чернівецького університетів розповіли про роботу присяжних

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: