• Головна
  • Новини
  • Пік захворюваності на грип та ГРВІ буде в жовтні-листопаді - експерт ЦГЗ

22.09.2021, 16:31

Пік захворюваності на грип та ГРВІ буде в жовтні-листопаді - експерт ЦГЗ

Пік захворюваності на грип і ГРВІ в Україні буде в жовтні-листопаді 2021 року.

Такий прогноз оприлюднила завідувачка відділу організації епіднагляду Центру громадського здоров'я (ЦГЗ) Оксана Кошалко, передає "Інтерфакс Україна".

"Якщо говорити про прогноз, то захворюваність і надалі зростатиме. Рівень захворюваності вже близький до епідпорога. (...) Початок епідсезону офіційно стартує з жовтня. Цього року фактичний початок епідсезону збігатиметься з календарним. Пік захворюваності спрогнозувати складно, оскільки туди входить COVID-19. Але я думаю, що цього року він буде в жовтні-листопаді", - сказала вона під час прес-конференції в Києві в середу.

За словами Кошалко, захворюваність на ГРВІ наразі стрімко зростає, при цьому в країні поки що немає лабораторного підтвердження циркуляції вірусів грипу.

"Тільки за минулий тиждень на ГРВІ в Україні захворіло близько 182 тис. людей. Ми бачимо значне зростання - більше ніж на 50% порівняно з попереднім тижнем", - сказала експерт.

У свою чергу завідувач відділу імунізації ЦГЗ Олександр Заїка наголосив, що цього року в Україні буде доступно близько 1 млн вакцин від грипу.

"Кількість вакцин на приватному ринку буде близько 1 млн доз, що значно вище, ніж попереднього року. Також планується безкоштовна доставка вакцин для медиків", - сказав він.

За словами Заїки, в країні будуть доступні чотиривалентні вакцини виробництва Кореї, Франції та Нідерландів.

"Вакцини потраплять у продаж, щойно пройдуть контроль Держлікслужби. З 20 вересня вони почали проходити контроль. Він триває протягом двох тижнів", - сказав він.

Експерт додав, що під час вакцинації від грипу та від COVID-19 рекомендується брати інтервал у два тижні між щепленнями.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: