• Головна
  • Новини
  • Підприємці з однаковими квитанціями позмагались на аукціоні від управління майна Львова

30.04.2021, 11:23

Підприємці з однаковими квитанціями позмагались на аукціоні від управління майна Львова

Управління комунальної власності Львівської міської ради 28 квітня уклало чотири угоди з приватним підприємцем Степаном Менделем на оренду місць під кавові автомати у Львівській клінічній лікарні швидкої допомоги. Право оренди підприємець отримав під час аукціону на Prozorro.Sale.

Про це повідомили "Наші гроші Львів".

Підприємець Степан Мендель став переможцем у чотирьох аукціонах на право оренди. У всіх випадках його єдиним конкурентом під час торгів був ще один приватний підприємець Ігор Вітів. Цікаво, що останній відновив діяльність як фізична особа підприємець лише за місяць до оголошення  аукціону на оренду. Степан Мендель більш давній підприємець – він працює на львівському ринку з 2015 року.

Під час торгів підприємці не торгувались, але у всіх випадках Степан Мендель пропонував ціну на 2-2,5 тис. грн меншу, відтак був визнаний переможцем. Та отримав право протягом наступних п’яти років, до 25 квітня 2026 року, розміщати кавові автомати та автомати для продажу снеків в приміщенні лікарні за ціною від 3,7 до 5,2 тис. грн на місяць.

Стартова ціна всіх лотів на право оренди становила 978 грн. Успіх аукціону затьмарює хіба те, що підприємці діяли узгоджено. Про це свідчать подані ними документи – квитанції про оплату гарантійного та реєстраційного внесків у них з одного банку і касова операція була здійснена одна за одною.

Але найбільш цікавим є те, що витяги з Єдиного державного реєстру, які подають підприємці, взяв для них… третій підприємець, який не був учасником аукціону. Це стало відомо з «шапки» документу.

Підприємець Тимур Стремецький зареєстрований в Тернополі. Він також є співзасновником львівського ТОВ «Товариство», що створено неповних два роки тому і займається видавництвом книг.  Крім того, Стремецький був керівником вже закритої львівської філії банку «Фінанси та кредит».

Підприємці Ігор Вітів та Степан Мендель є дуже непублічними особами, але вони також були конкурентами і на інших аукціонах з права оренди.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: