• Головна
  • Новини
  • Підозрюваного в організації нападу на Гандзюк Левіна взяли під варту у Болгарії

27.01.2020, 22:19

Підозрюваного в організації нападу на Гандзюк Левіна взяли під варту у Болгарії

Суд болгарського міста Бургас відправив під варту на 40 днів підозрюваного в організації нападу на херсонську активістку Катерину Гандзюк Олексія Москаленка (Левіна).

Про це повідомляє Громадське з посилданням на видання Flagman.

На сьогоднішньому засіданні Левін просив відпустити його під домашній арешт з носінням електронного браслета. Він заявив, що у нього нібито серйозні проблеми зі здоров'ям та ще в Україні йому зробили чотири операції на серці.

Також зазначається, що Левіна затримала на зйомній квартирі. Він проживав із жінкою українського походження. Підозрюваний розповів, що не має з собою документів, але йому все одно вдалося укласти договір про оренду житла.

Втім у прокуратурі вважали, що підозрюваний може втекти, тому наполягали на триманні під вартою до екстрадиції до України. Так, суд у Бургасі відправив Левіна під варту на 40 днів.

Нагадаємо, 24 січня на території Болгарії затримали Олексія Москаленка (Левіна), якого підозрюють в організації нападу на активістку Катерину Гандзюк.

Левіна затримали працівники правоохоронних органів Болгарії разом із представниками Офісу Генерального прокурора та Служби безпеки України.

У болгарській поліції повідомили, що Левін змінив зовнішність, щоб його не впізнали. Його вдалося ідентифікувати за відбитками пальців.

Нагадаємо, 31 липня 2018-го херсонську активістку та радницю міського голови Катерину Гандзюк облили кислотою. Вона виконувала обов'язки керівника справами виконавчого комітету Херсонської міської ради. Жінка з опіками потрапила в реанімацію. 4 листопада Катерина Гандзюк померла в лікарні. Активісти та знайомі повідомили, що вона померла від розриву тромбу.

Спершу поліція кваліфікувала злочин, як хуліганство, потім назвала умисним вбивством. Розслідування встановило підозрюваних виконавців та організатора злочину: Микиту Грабчука, Володимира Васяновича, В'ячеслава Вишневського, Віктора Горбунова і Сергія Торбіна. Вони визнали провину та пішли на угоду зі слідством, отримавши від 3 до 6 з половиною років позбавлення волі.

Підозрюваними співорганізаторами злочину, за даними слідства, є Ігор Павловський та Олексій Левін, а замовником — голова Херсонської облради Владислав Мангер.Ігор Павловський перебував під вартою, втім нібито через погане самопочуття його відпустили під домашній арешт, а згодом взагалі залишили без запобіжного заходу. Олексій Левін утік ще на початку розслідування. Владислава Мангера арештували, він вийшов під заставу та зараз носить електронний браслет. Справу щодо нього об’єднали зі справою Левіна та призупинили у зв’язку з розшуком останнього.

Рідні та друзі Катерини Гандзюк вважають, що до злочину причетні також ексочільник ОДА Андрій Гордєєв, його заступник Євген Рищук та правоохоронці, які допомагали тікати Левіну.

Фото flagman.bg

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: