• Головна
  • Новини
  • Підозрюваний у хабарництві голова антикорупційної комісії ЛОР представить звіт прокурора Львівщини

04.06.2020, 10:10

Підозрюваний у хабарництві голова антикорупційної комісії ЛОР представить звіт прокурора Львівщини

Сьогодні, 4 червня, голова комісії Львівської обласної ради з питань законності, депутатської діяльності, регламенту, правоохоронної та антикорупційної діяльності, дотримання прав людини та військових проблем Михайло Дзюдзь допрвідатиме на сесії з двох питань: "8.Про затвердження списків присяжних для місцевих загальних судів Львівської області" та 24. "Про інформацію прокурора Львівської області про стан законності, боротьби із злочинністю, охорони громадського порядку та результати діяльності на території Львівської області у 2019 році".

Як нагадує видання "Щоденний Львів", що 11 березня 2020 року працівники Служби безпеки України та детективи НАБУ за підтримки управління внутрішньої безпеки Міністерства юстиції затримали Михайла Дзюдзя, нині ексначальника Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції, під час отримання ним неправомірної вигоди в сумі 1000 доларів США від підлеглого.

За словами міністра юстиції України Дениса Малюськи, Михайло Дзюдзь взяв цей хабар того дня, коли був попереджений про звільнення з посади.

Через два тижні Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід для Михайла Дзюдзя. Він мав сплатити заставу - 630,6 тис. грн. На нього покладена низка відпровідних процесуальних обов'язків – до 25 травня 2020 року. 

На цьому засіданні суду були присутні нардеп Андрій Лопушанський (член депутатської фракції політичної партії "Європейська солідарність") та голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, які попросили суд віддати їм Дзюдзя на поруки. Ганущин і Дзюдзь були обрані до Львівської обласної ради за списком “Блоку Петра Порошенка" (нині - "Європейська солідарність").

19 травня слідчий суддя Вищого антикорупційного суду продовжив строк дії обов’язків, покладених 25 березня 2020 року на Михайла Дзюдзя, ще на один місяць – до 19 червня 2020 року. Михайло Дзюдзь надалі зобов’язаний: прибувати за вимогою до слідчого (детектива), прокурора та суду; не відлучатися за межі Львівської області без дозволу слідчого (детектива), прокурора або суду; повідомляти слідчого (детектива), прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування зі свідками, а також з іншими свідками у кримінальному провадженні, визначеними слідчим (детективом) чи прокурором; здати на зберігання до відповідних органів державної влади усі свої паспорти громадянина України для виїзду за кордон, службовий паспорт, інші документи, що мають право на виїзд з України та в’їзд до України.

За останній час депутати Львівської обласної ради у своїх заявах і зверненнях були обурені скандальним інтерв’ю українського журналіста Дмитра Гордона з міжнародним бойовиком-терористом Ігорем Гіркіним, намірами керівництва Міністерства оборони України внести зміни в українські військові знаки розрізнення, можливим ухваленням Верховною Радою України законопроєкту, що стосується змін до закону про громадянство, перспективним планом формування територій громад Львівської області, але ні слова офіційно не висловилася щодо ситуації довкола Михайла Дзюдзя. 

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: