• Головна
  • Новини
  • Під час війни зарплата Баб’юк зросла до $2 тисяч на місяць – 12 ділянок та 2 будинки набула напередодні вторгнення

02.03.2024, 20:46

Під час війни зарплата Баб’юк зросла до $2 тисяч на місяць – 12 ділянок та 2 будинки набула напередодні вторгнення

У перший рік повномасштабного вторгнення РФ в Україну директорка комунального коледжу «Галицький коледж ім. В’ячеслава Чорновола» Марія Баб’юк отримумала зарплату у розмірі 73 872 гривень.

Учора увесь Тернопіль обговорював новину про те, як учні Галицького коледжу поставили незручні питання міському голові Тернополя Сергію Надалу, коли той завітав у заклад на зустріч з першокурсниками. Мер зовсім не сподівався на такий прийом і навіть втратив самовладання. Йшлося про віллу в Маямі, коштовне диття доньки за океаном та вкладання бруківки під час війни. Інцидент досі обговорюють у коледжі, а тепер вже й у місті, оскільки дана історія стала публічною.

Politerno ж вирішило зазирнути у декларацію самої пані директорки, а чи не повинні учні та колектив коледжу задати гострі питання й своїй безпосередній керівниці.

А запитувати є про що. Так, у декларації за 2022 рік Марії Баб’юк у розділі «Доходи, у тому числі подарунки» зазначено 886 466 грн. заробітної плати. Це небагато не мало 73 872 гривень на місяць.

Отже, дві тисячі доларів на місяць заробляла директорка комунального коледжу Тернополя у перший рік війни. У той час як за попередній 2021 рік пані Баб’юк на цій же роботі заробила майже наполовину менше – 445 926 грн.

Окрім цього депутатка міської ради Тернополя Марія Баб’юк у 2021 році стала власницею 12 земельних ділянок та 2 будинків у селі Колодрібка Чортківського району.

У Тернополі, того ж року, депутатка стала володаркою квартири розміром 200 м. кв. Гараж у її власності з’явився у 2022 році.

Живе пані Марія у Байківцях в будинку на майже 400 кв. метрів. Має приміщення–апартаменти у Трускавці.

Ось такі вони, директори комунальних учбових закладів Тернополя з партквитками «Свободи».

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: