• Головна
  • Новини
  • Парламентський комітет підтримав Законопроєкт «Батьківщини» щодо соціального захисту вакцинованих

20.10.2021, 20:22

Парламентський комітет підтримав Законопроєкт «Батьківщини» щодо соціального захисту вакцинованих

Комітет Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів включив до порядку денного сесії та рекомендував парламенту підтримати в першому читанні Проєкт Закону «Про внесення змін до деяких законів України з метою соціального захисту осіб, які отримали профілактичне щеплення (вакцинацію) проти інфекційних хвороб» (№5484), авторства народних депутатів від ВО «Батьківщина» Юлії Тимошенко, Михайла Цимбалюка та інших.

Про це повідомила пресслужба партії.

За словами першого заступника голови профільного комітету Михайла Цимбалюка, багато громадян України не вакцинуються, оскільки не мають достатньої інформації щодо ефективності вакцин та не мають відповідного соціального захисту, коли  наслідки від вакцини можуть бути гіршими, ніж від захворювання на коронавірусну інфекцію.

«Тому єдиним дієвим способом заохочення українців до добровільної вакцинації є покриття ризиків їх можливих захворювань, включаючи тимчасову непрацездатність, інвалідність, смерть (у тому числі перинатальну) за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування», – зазначив Михайло Цимбалюк.

Політик розповів, що Законопроєктом передбачено посилення юридичної відповідальності посадових та службових осіб, які допустили реєстрацію неякісних вакцин або порушили правила їх зберігання, транспортування або застосування.

«Законопроєкту команди «Батьківщини» прописує правила відшкодування витрат Фонду соціального страхування на надання страхових виплат, а також витрат державного та місцевих бюджетів на лікування та реабілітацію осіб, вакцинованих приватними закладами охорони здоров’я. Також пропонуємо двічі збільшити розмір страхових відшкодувань на користь осіб, вакцинованих проти   COVID-19», – підсумував Михайло Цимбалюк.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: