• Головна
  • Новини
  • Папа пропонує безхатькам Рима безкоштовні тести на COVID-19

15.11.2020, 20:33

Папа пропонує безхатькам Рима безкоштовні тести на COVID-19

Папа Римський Франциск пропонує безкоштовні тести на коронавірус для бідних і бездомних Рима в рамках Всесвітнього дня бідних Римо-католицької церкви.

Про це заявили у Ватикані, повідомляє Укрінформ з посиланням на Reuters.

Тести можна буде зробити в клініці на площі Святого Петра, яку Папа Римський відкрив кілька років тому для надання базової медичної допомоги нужденним людям, деякі з яких живуть на вулицях в околицях Ватикану.

Архієпископ Ріно Фізікелла сказав журналістам, що щодня проводиться близько 50 тестів на коронавірус, і ця ініціатива не матиме часових обмежень.

Тим, хто отримає негативний тест на COVID-19, видадуть відповідний сертифікат для входу в притулок, а ті, у кого позитивний тест, направляються на подальше лікування.

Як пише агентство, в Італії - велика кількість безхатьків, що не є громадянами даної країни, тому вони не мають сімейного лікаря в національній системі охорони здоров'я. Італійці ж, які стали бездомними через економічні труднощі, часто занадто соромляться повертатися до своїх сімейних лікарів.

Папа Римський заснував Всесвітній день бідних чотири роки тому, аби привернути увагу до нужденних, особливо в розвинених країнах. Він відзначається цієї неділі, 15 листопада.

У середу Італія перевищила позначку в мільйон випадків COVID-19 і стала однією з 10 найбільш постраждалих від коронавірусу країн у світі.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: