• Головна
  • Новини
  • Палата представників США сьогодні проголосує за імпічмент Трампа

13.01.2021, 15:58

Палата представників США сьогодні проголосує за імпічмент Трампа

Палата представників готова зробити Дональда Трампа першим президентом в історії Сполучених Штатів, якому вдруге оголосили імпічмент. Зазначається, що двопартійним голосуванням також засудять роль Трампа у підбурюванні до заворушень у Капітолії США.

Про це повідомляють Букви із посиланням на CNN.

За імпічмент збираються проголосувати всі демократи та кілька республіканців.

Рішення приймуть у рекордні терміни – усього через тиждень після заворушень у Капітолії. Це зайвий раз демонструє лють Палати представників щодо ролі Трампа у заворушеннях, а також місяців його риторики щодо “фальсифікацій” на виборах. Резолюція імпічменту, за яку Палата проголосує у середу, звинувачує Трампа в одній статті “Підбурювання до повстання”.

Кількість республіканців, які зрештою проголосують за імпічмент, залишається незрозумілою. Наразі п’ятеро республіканців заявили, що проголосують за імпічмент Трампа. У той час як лідер меншин Палати представників Кевін Маккарті та республіканець Стів Скаліс виступають проти імпічменту. Республіканець Ліз Чейні з Вайомінгу оголосила у вівторок, що імпічмент стане “найбільшою зрадою президента Сполучених Штатів своєї посади та присяги Конституції”.

Розкол у Республіканській партії щодо голосування різко відрізняється від голосування за імпічмент Трампа у 2019 році. Тоді республіканці палат були об’єднані в опозиції. Це стало ще одним знаком того, що республіканці стрімко збільшують відстань між партією та президентом, який керував нею протягом останніх чотирьох років.

Водночас демократи швидко згуртувались, використовуючи імпічмент в останні дні президентства Трампа, щоб домагатися його усунення з посади до кінця терміну, хоча такий сценарій виглядає малоймовірним. Палата затвердила резолюцію, в якій Пенс закликає посилатися на 25-ту поправку про усунення Трампа від влади. Однак Пенс перед голосуванням надіслав лист із заявою, що не буде цього робити. 

Окремо джерело, наближене до Трампа, також повідомило, що “не розглядається питання про його відставку”. За його даними, Трамп заявив, що “він цього робити не буде”.

“Дії президента демонструють його абсолютну нездатність виконувати основні та основоположні повноваження та обов’язки своєї посади, тому президент повинен бути негайно усунутий з посади”, – заявила спікер Палати Ненсі Пелосі.

Трамп не визнав свою провину у підбурюванні під час першого публічного виступу після подій в Капітолії.

“Це було проаналізовано. Люди вважали те, що я сказав, цілком доречним”, – заявив Трамп.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: