• Головна
  • Новини
  • «Особливо небезпечний ковід при цукровому діабеті»,- застерігає львівський ендокринолог

23.04.2021, 16:48

«Особливо небезпечний ковід при цукровому діабеті»,- застерігає львівський ендокринолог

Захворювання на коронавірус найважче переносять люди із цукровим діабетом, розповідають ендокринологи. Інформацію підтверджує і статистика, додають медики.

Про це йдеться у повідомленні Львівської ОДА.

«Найважче захворювання на ковід перебігає у хворих на цукровий діабет. Статистика це підтверджує, адже найбільше смертей серед ковідних пацієнтів із цукровим діабетом»,-  розповів директор Львівського обласного ендокринологічного центру, експерт департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА з ендокринології Юрій Вендзилович.

Медик зазначає, що небезпечний ковід не лише для людей, які вже мають діагностований цукровий діабет, але й для тих, хто раніше не мав такої хронічного захворювання.

«Специфіка лікування, яку вимагає ковід, призводить до загострення ендокринних захворювань, тому ті хворі, які виписуються з ковідних лікарень, часто потребують обстеження і продовження лікування в ендокринних стаціонарах. Так, до нас практично щодня звертаються хворі, які перенесли ковід із загостренням ендокринних захворювань або вперше виявленим цукровим діабетом після перенесеного ковіду»,-  зазначив Юрій Вендзилович.

Відтак, хворі, які мали підвищений рівень цукру в крові під час лікування ковіду обов’язково опісля мають звернутись до ендокринолога.

Важливою для людей з цим  хронічним захворюванням в час пандемії  є вакцинація.

«Для хворих на цукровий діабет дуже важливою є вакцинація. Адже навіть захворівши бувши вакцинованим, людина з цукровим діабетом значно легше перенесе захворювання»,-  наголошують медики.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: