• Головна
  • Новини
  • Оприлюднили результати розслідування вбивства 5-річного Кирила

17.07.2019, 18:48

Оприлюднили результати розслідування вбивства 5-річного Кирила

За результатами службового розслідування кримінального провадження, відкритого за фактом вбивства 5-річного Кирила Тлявова в м.Переяславі-Хмельницькому Київської області, притягнуто до відповідальності 12 співробітників поліції, з них шістьох керівників районного відділу поліції звільнено.

Про це пише Інтерфакс-Україна.

Як повідомляє департамент комунікації Національної поліції України в середу, керівників управління превентивної діяльності притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

Наразі на заміщення вакантних посад у Переяславі-Хмельницькому відділі поліції оголошено конкурс серед чинного поліцейського резерву.

Крім того, після завершення службового розслідування справи про вбивство дитини було прийнято рішення про призначення нового керівника поліції Київської області. Ним став Андрій Небитов, який раніше обіймав посаду заступника начальника обласного управління поліції.

Як повідомлялося, 31 травня в м. Переяславі-Хмельницькому 5-річний хлопчик потрапив до реанімаційного відділення з важкою закритою черепно-мозковою травмою, забоєм головного мозку, внутрішньо-мозковою гематомою та переломом скроневої кістки. Травму дитина отримала у дворі за місцем проживання.

Пізніше правоохоронці заявили про можливу причетність до заподіяння вогнепальних тяжких поранень дитині двох поліцейських. Правоохоронці з’ясували, що ці працівники патрульної поліції 31 травня в Переяславі-Хмельницькому під час відпочинку вживали спиртні напої, потім вирішили постріляти з вогнепальної зброї по бляшанках та інших предметах. У результаті постріли влучили в малолітнього хлопчика, який перебував на дитячому майданчику.

Увечері 3 червня хлопчик помер у київській лікарні.

Дії двох співробітників патрульної поліції пізніше кваліфікували за п.2, п.12 ч.2 ст.115 (умисне вбивство малолітньої дитини, вчинене за попередньою змовою групою осіб) та ч.2 ч.4. 296 КК України (хуліганство, вчинене групою осіб, із застосуванням вогнепальної зброї, заздалегідь заготовленої для заподіяння тілесних ушкоджень). Підозрюваним загрожує покарання аж до довічного позбавлення волі.

Пізніше з'явилася інформація, що було встановлено і повідомлено про підозру ще одному фігуранту, який також використовував зброю. Він повнолітній, не працює в правоохоронних органах.

За словами директора Держбюро розслідувань Романа Труби, в рамках розслідування проведено вісім різних слідчих експериментів, отримано всі можливі відеоматеріали, відпрацьовано всі водойми, прилеглі до території, де було скоєно злочин.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: