• Головна
  • Новини
  • Опалювальний сезон у Львові під загрозою - якщо депутати не дадуть гроші

12.09.2019, 08:20

Опалювальний сезон у Львові під загрозою - якщо депутати не дадуть гроші

Через неефективну роботу комунальних підприємств опалювальний сезон у Львові під загрозою зриву. Також місто може залишитися без води.

Про це заявив заступник голови інженерної комісії Львівської міської ради, депутат Віталій Свінціцький за результатами засідання комісії, що відбулось 10 вересня, - повідомив Інформаційний портал депутатів Львівської міської ради. 

Як наголосив депутат, лише на оплату роботи працівників «Львівтеплоенерго», «Залізничнетеплоенерго» і «Львівводоканалу» у жовтні, листопаді і грудні потрібно 155 млн грн. Якщо врахувати електроенергію та інші видатки, то сума зростає до 164 млн грн. Ці кошти наразі не передбачені у бюджеті.

Відтак, як попередила заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк, опалювальний сезон у Львові під загрозою.

«Це вже традиція: раз на кілька місяців депутатів просять перевести величезні кошти на потреби комунальних підприємств, які не здатні заробити навіть на зарплату своїм працівникам. Це перший показник, що комунальні монополісти працюють не ефективно, відсутній якісний менеджмент, нема правильних управлінських рішень для розвитку підприємств», - говорить Віталій Свінціцький.

Особливо депутата обурила ситуація на «Львівводоканалі». За словами керівника підприємства, операційні видатки через прориви і втрати води за півтора року сягнули 19 млн грн. На заміну двох критичних водогонів потрібно 360 млн грн, на оновлення 80-90% водогонів – понад 1,1 мільярд гривень. Інакше постійні прориви можуть призвести до колапсу і залишити місто без води.

«Ще навесні ми пропонували максимально закільцювати водогони, аби убезпечити місто від раптового «зневоднення» через аварію на якомусь із водогонів. Також наголошували на необхідності впроваджувати енергоефективні технології. Натомість нас просять виділити фантастичну суму на заміну двох водогонів, які обслуговують лише частину Львова, хоча, очевидно, що в бюджеті таких грошей нема. На комісію принесли презентацію розвитку підприємства під гучною назвою «конкретні рішення». У ній – гарні кольорові графіки, але не вказано термінів, послідовності дій, ймовірних джерел фінансування. Керівництво не пропонує жодних реальних і конструктивних варіантів, як вигрібати з цієї ями. А лише сподівається на позики, які потім повертатимуться із бюджету міста, і підняття тарифів, які можуть виявитися непосильними для містян», - коментує Свінціцький.

Відтак він запропонував розібрати одну велику проблему на окремі складові і поступово вирішувати – системно і детально при максимальній співпраці підприємства з депутатами.

«Десятиліттями «водна» господарка Львова занепадала. Але ми не досягнемо жодного результату, якщо процес виведення її з кризи зведеться до епізодичних, точкових, але дуже дорогих оновлень. Це лише витягуватиме гроші із бюджету, але загалом не вирішить проблеми», - резюмував депутат.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: