• Головна
  • Новини
  • Одному із заступників міського голови Житомира повідомлено про підозру

18.08.2019, 09:57

Одному із заступників міського голови Житомира повідомлено про підозру

Одному із заступників Житомирського міського голови повідомлено про підозру. Посадовця підозрюють у службовій недбалості, що призвела до 700 тисяч гривень збитків.

Про це повідомили в Нацполіції.

Зокрема, оперативники управління захисту економіки в Житомирській області Нацполіції та слідчі за процесуального керівництва прокуратури Житомирської області викрили посадовця у злочинній діяльності. Під час досудового розслідування поліцейські встановили, що, перебуваючи  на посаді начальника одного з управлінь міськради (розпорядник бюджетних коштів), посадовець уклала з переможцем публічних закупівель заздалегідь збитковий тендер.

Запропонована ціна лоту з однаковими технічними характеристиками у комерційної структури була значно вища за пропозиції інших учасників. Таким чином, посадовець під час проведення конкурсних торгів із закупівлі медичного обладнання порушила принцип економії використання бюджетних коштів, що в подальшому призвело до збитків бюджету на суму понад 700 тисяч гривень.

Зібравши матеріали, що підтверджують причетність посадовця до вчинення кримінального правопорушення, йому  було повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 367 (Службова недбалість) Кримінального кодексу України.

Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: