• Головна
  • Новини
  • Обвал будинку у Дрогобичі, коли загинуло 8 людей: суд закрив кримінальне провадження

23.11.2021, 23:33

Обвал будинку у Дрогобичі, коли загинуло 8 людей: суд закрив кримінальне провадження

​​​​​​​В Єдиному державному реєстрі судових рішень опубліковано ухвалу Дрогобицького міськрайонного суду в складі головуючої судді Курус Р.І. у справі про кримінальне правопорушення у сфері службової діяльності та професійної діяльності, пов’язаної з наданням публічних послуг та службової недбалості.

Про це пише Варто-Галицькі новини

Мова йде про гучну справу, яка стала наслідком трагедії на вулиці Грушевського, яка відбулася  28 серпня 2019 року. Тоді стався обвал частини будинку на вулиці Грушевського, 101/1. Там повністю обвалився один під’їзд. Через це загинуло восьмеро дрогобичан.

Напередодні слідство з’ясувало, що до інциденту причетна інженерка житлово-експлуатаційної компанії Ростислава Петречко та майстер дільниці Ростислав Дацишин.

17 листопада 2021 року Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області вирішив закрити кримінальне провадження у цій справі.

Про це рішення редакцію ВАРТО повідомили колишні мешканці  будинку на вулиці Грушевського, 101/1.

“Таким чином, судом встановлено, що обвинуваченим ОСОБА_1 та ОСОБА_2 пред’явлено обвинувачення у вчиненні нетяжкого злочину у сфері службової діяльності та професійної діяльності, пов`язаної з наданням публічних послуг, а не у вчиненні тяжкого чи особливо тяжкого злочину проти життя і здоров`я особи, а тому доводи прокурора про відмову в задоволенні клопотання з цієї підстави є неспроможними… За викладених обставин, враховуючи, що злочин, який інкримінується обвинуваченим не відноситься до категорій тяжких чи особливо тяжких злочинів проти життя та здоров’я особи, підлягають застосуванню приписи пункту 10 частини 1 статті 284 КПК”, – йдеться в ухвалі суду.

Відтак, суд вирішив: “Кримінальне провадження №12019140110001605 від 28.08.2019 про обвинувачення ОСОБА_1 та ОСОБА_2 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України – закрити на підставі пункту 10 частини 1 статті 284 КПК України.”

Стаття 284. Закриття кримінального провадження та провадження щодо юридичної особи

1. Кримінальне провадження закривається в разі, якщо:

10) після повідомлення особі про підозру закінчився строк досудового розслідування, визначений статтею 219 цього Кодексу, крім випадку повідомлення особі про підозру у вчиненні тяжкого чи особливо тяжкого злочину проти життя та здоров’я особи.

Також в Ухвалі зазначено, що цивільний позов постраждалих у трагедії “про відшкодування шкоди, завданої внаслідок вчинення кримінального правопорушення”, – залишити без розгляду.

Станом на сьогодні ніхто не поніс відповідальності за цю жахливу трагедію, яка забрала життя восьми людей.

18 липня цього року у Дрогобичі обвалилася частина злощасного будинку. У наслідок обвалу ніхто не постраждав. Будинок досі не демонтовано.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    На кордоні з Угорщиною затримали мікроавтобус, у якому 17 чоловіків

    Коментар

    Блоги

    Василь Чорний

    Громади Волині в умовах воєнного стану

    Мирослав Дністрянський

    ПРО МОВУ НАУКИ Й УКРАЇНСЬКІ НАУКОВІ ВИДАННЯ

    Василь Чорний

    Студентам Львівського та Чернівецького університетів розповіли про роботу присяжних

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: