• Головна
  • Новини
  • У Дрогобичі на вулиці, де обвалився будинок, тріснула ще одна багатоповерхівка

22.12.2020, 16:19

У Дрогобичі на вулиці, де обвалився будинок, тріснула ще одна багатоповерхівка

У Дрогобичі у стіні будинку №142 на вулиці Михайла Грушевського виявили тріщини. Це викликало занепокоєння у мешканців цього будинку. Про те, яких заходів було вжито з боку комунальних служб міста, повідомили у департаменті міського господарства Дрогобицької міської ради.

Про це повідомили у міській раді Дрогобича.

Департамент міського господарства ДМР на прохання управителя КП «Управитель «ЖЕО» замовив у ФОП Хом’як Л.М. експертизу з обстеження фрагменту зовнішньої стіни між 6 і 7 під’їздами будинку на вул. Грушевського,142 у м. Дрогобичі.

На підставі проведеного обстеження видано експертний висновок в якому зазначено, що при огляді фрагменту зовнішньої стіни між 6 і 7 під’їздами виявлено пошкодження у вигляді вертикальної тріщини, яка зменшує несучу здатність цегляної стіни і будинку в цілому. Для подальшої нормальної експлуатації вказаного фрагменту, згідно даного висновку, необхідно було виконати такі роботи:
– демонтувати залишки труби недіючої теплотраси та посилити основу фундаментів;
– запобігти замоканню основи фундаментів шляхом відновлення відмостки;
– розшити та заробити тріщину в зовнішній стіні.

КП «Управитель «ЖЕО» було рекомендовано встановити на місцях заробки тріщин «маяки» з датою установки та вести спостереження за їх розкриттям. За наявності прогресування розкриття тріщин на цегляних стінах, необхідно провести шурфування фундаментів, з додатковим їх обстеженням та проведенням гідрогеологічного дослідження грунтів основи фундаментів.

Даний висновок департамент міського господарства направив КП «Управитель «ЖЕО» для вжиття заходів та проведення вказаних у висновку ремонтних робіт.

Силами управителя КП «Управитель «ЖЕО» проведено роботи з демонтажу залишків труби недіючої теплотраси, та посилено основу фундаментів шляхом заливання бетонної суміші, а також проведено роботи по заробленню розчином тріщин в зовнішній стіні.

Після виконання ремонтних робіт 18.11.2020 року управителем повторно встановлено маяки для подальшого спостереження за їх розкриттям. Станом на 21.12.2020 року на вказаних маяках ниткоподібних тріщин не виявлено.

Для запобігання подальшого підмивання фундаменту до 30.12.2020 управителем буде проведено роботи з відновленню відмостки.

Нагадаємо, у Дрогобичі сталався обвал будинку 28 серпня 2019 року. Тієї ночі, близько третьої години, стався обвал частини другого під’їзду будинку №101/1 на вулиці Грушевського, внаслідок якого загинуло 8 осіб, а ще 8 – травмувалось. Крім цього, повністю було зруйновано  сім квартир та перукарня, що була розташована на першому поверсі, що завдало мешканцям шкоди на суму майже 30 млн грн.

Фото: Варто – Галицькі Новини

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: