• Головна
  • Новини
  • На Запоріжжі знищили 32 окупанти, два бронетранспортери та два танки

01.04.2022, 10:21

На Запоріжжі знищили 32 окупанти, два бронетранспортери та два танки

Обстановка довкола міста Запоріжжя та у Запорізькій області залишається напруженою, але контрольованою. Противник проводить спроби просування у напрямках населених пунктів Гуляйполе, Запоріжжя, Кам’янське, але успіху не має.

Про це у телеграмі повідомила Запорізька обласна військова адміністрація.

Зокрема, у повідомленні сказано: Ситуація щодо російського вторгнення 1.04.2022 станом на 08:00 - #ЗСУ, 37 доба.

Обстановка довкола міста Запоріжжя та у Запорізькій області залишається напруженою, але контрольованою. Противник проводить спроби просування у напрямках населених пунктів Гуляйполе, Запоріжжя, Кам’янське, але успіху не має.

Російські окупанти продовжують здійснювати артобстріли місцевої інфраструктури та доріг в Оріхові та кількох інших населених пунктах Пологівського району.

За інформацією з вищого штабу Сил оборони України, станом на вечір 31 березня 2022 року та на ранок 1 квітня 2022 року підрозділи Сил оборони Запорізького краю знищили 32 окупанти, 38 – поранили, також у ворога тепер на два бронетранспортери та два танки менше. Окрім того, наші бійці знищили 7 автомобілів та 2 реактивні системи залпового вогню «Град».

Підрозділи ДСНС в місцях, де відбувалися бойові зіткнення, ліквідують наслідків надзвичайних подій. Так, внаслідок обстрілів у місті Пологи горіли два житлові будинки та надвірна споруда на загальній площі 158 кв.м. Рятувальники загасили пожежу. Жертв та постраждалих немає.
Піротехніками ДСНС було знешкоджено 44 вибухонебезпечні предмети у Запорізькому районі області.

У населеному пункті Пологи тимчасово не працює відділок поліції. Під егідою міської ради створюються народні дружини для боротьби з мародерами. Закликаємо місцевих чоловіків виходити на патрулювання вулиць.
У Мелітополі майже катастрофа з медичним персоналом місцевих лікарень. Працівники не витримують тиску та шантажу з боку тимчасової окупаційної влади та військ, масово покидають територію міста. Приблизно 40-50% лікарського персоналу виїхало.

Крім того, директори мелітопольських закладів середньої освіти міста написали заяви на звільнення на знак небажання співпрацювати з окупантами.

Щодо Запоріжжя, то жителі міста разом із підрозділами ТрО та іншими силовими структурами продовжують готуватися до оборони.

Також днями близько 60 військовослужбовців однієї з бригад територіальної оборони склали присягу на вірність народу України.

Зберігаймо спокій! Разом переможемо! Слава Україні!".

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: